Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 24 Eylül 2008  

Günün mönüsü



Bonfile kebabı
Çarliston biberleri ve soğanları yemeklik doğrayın. Biberleri tavaya aktarıp 3 dakika sote edin. Bonfile parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyun. Yan kenarlarını hafifçe içe döndürün ve sararak kürdanla iki uçlarını teyeller gibi tutturun. Mantarların sap kısımlarını çıkartın ve nemli bir bezle temizleyin. Sosislere çatalla bikaç delik açın. Bonfilelerle birlikte manta rsosis ve domatesleri de dizin. Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Bu sosa tuz, karabiber ekleyin. Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek süsleyin. Piştikten sonra servis yapın...

Malzemeler
* 1/2 Kg bonfile l10-11 çarliston biber
* 3 adet domates
* 2 adet soğan
* 100 gr tereyağı
* Tuz, karabiber
* 8 İri mantar (Arzuya göre)
* 8 küçük sosis (Arzuya göre) l8 kiraz domates (Arzuya göre) l1/2 limonun suyu l1/2 çay bardağı zeytinyağı
* Birkaç taze biberiye

* * *
Büryan
İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Soğana, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun. Pirinci, orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın. Üzerine haşlanmış eti yerleştirin. Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin. ve Servis yapın.

Malzemeler
*
1.5 kg. koyun eti
* 3 su bardağı pirinç
* 1 adet orta boy soğan
* 2 adet büyük boy domates
* 5,5 su bardağı et suyu
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* Tuz

* * *
Domates tatlısı
Domatesleri yıkayıp sıcak suya atın. Ortasındaki çekirdeklerini ayıklayın. İçine 2-3 adet fındık koyup karanfille ağzını kapatın. Ayrı bir tencereye şekeri üzerini örtecek kadar az suyla ateşe koyun. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. İçine tarçın, karanfil, çok az da kırmızı şeker boyası koyun. Şurup koyulaşmaya başlayınca domatesleri içine koyun. Üzerini fındık, yeşil fıstık, hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.

Malzemeler
* 10 adet oval domates
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 2 adet çubuk tarçın
* 10 gr karanfil
* 100 gr findık (tarçınla karanfilin yerine kızamık şekeri olabilir)
* Süslemek için yeşil fıstık, hindistancevizi
* 2-3 adet limon tuzu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Alişan Fahriye'ye sponsor oldu!Omuzlarında binlerce dolar var
Hababam Sanat eviAçlık gebeliği olumsuz etkiler
Cinsel işlev bozukluklarıKilo artışına dikkat
Kayıtsız tutumlar!Bebeklerde inmemiş testis
Doğru eş stresten koruyorMaydanoz deyip geçmeyin
Havuçtan şaşırtan sonuçKaşmir ve denge...
DNA'nız kolyenizdeDudaklar ihmale gelmez!
Çekici ve kışkırtıcıDünya markası Türkiye'de
Pırlantaya destekKepeksiz saçlar için...
Aşk mesajlarıAcil servis
Elveda Rumeli-102Takvimin bugünü
GÜNCEL
Yoğun olmayan bakım 'Yoğun olmayan bakım'
İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 13 bebeğin ölmesiyle...
Ekmek parasına tecavüz!
Van'da korkunç kaza: 4 ölü
Cani ormanda yakalandı
Faciaya teğet geçti
Yaşayan ölülerden protesto
Kumarbazlara baskın
SPOR
Fener'de Fener'de Alex şoku
Kasığındaki ağrıları artan ve sol bacak uyluk kemiğinde zorlanma...
Carlos'la 1 yıl daha!
Sadece Deivid kaldı
Vakit geçmeden gönderelim
Kewell gibisi yok
Tello Sağlam'a kafa tuttu!
Yattara yolcu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 21°C 14°C 
ANKARA Az Bulutlu 19°C 11°C 
İZMİR Sağanak Yağışlı 23°C 17°C 
ANTALYA Az Bulutlu 27°C 18°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 29°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 35.454,170 D:% -2,02
DOLAR S: 1,238 D:% -0,04
EURO S: 1,820 D:% 0,44
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi