Bonfile kebabı Çarliston biberleri ve soğanları yemeklik doğrayın. Biberleri tavaya aktarıp 3 dakika sote edin. Bonfile parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyun. Yan kenarlarını hafifçe içe döndürün ve sararak kürdanla iki uçlarını teyeller gibi tutturun. Mantarların sap kısımlarını çıkartın ve nemli bir bezle temizleyin. Sosislere çatalla bikaç delik açın. Bonfilelerle birlikte manta rsosis ve domatesleri de dizin. Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Bu sosa tuz, karabiber ekleyin. Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek süsleyin. Piştikten sonra servis yapın...
Malzemeler * 1/2 Kg bonfile l10-11 çarliston biber * 3 adet domates * 2 adet soğan * 100 gr tereyağı * Tuz, karabiber * 8 İri mantar (Arzuya göre) * 8 küçük sosis (Arzuya göre) l8 kiraz domates (Arzuya göre) l1/2 limonun suyu l1/2 çay bardağı zeytinyağı * Birkaç taze biberiye
* * * Büryan İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Soğana, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun. Pirinci, orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın. Üzerine haşlanmış eti yerleştirin. Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin. ve Servis yapın.
Malzemeler * 1.5 kg. koyun eti * 3 su bardağı pirinç * 1 adet orta boy soğan * 2 adet büyük boy domates * 5,5 su bardağı et suyu * 1/2 su bardağı sıvı yağ * Tuz
* * * Domates tatlısı Domatesleri yıkayıp sıcak suya atın. Ortasındaki çekirdeklerini ayıklayın. İçine 2-3 adet fındık koyup karanfille ağzını kapatın. Ayrı bir tencereye şekeri üzerini örtecek kadar az suyla ateşe koyun. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. İçine tarçın, karanfil, çok az da kırmızı şeker boyası koyun. Şurup koyulaşmaya başlayınca domatesleri içine koyun. Üzerini fındık, yeşil fıstık, hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.
Malzemeler * 10 adet oval domates * 1,5 su bardağı toz şeker * 2 adet çubuk tarçın * 10 gr karanfil * 100 gr findık (tarçınla karanfilin yerine kızamık şekeri olabilir) * Süslemek için yeşil fıstık, hindistancevizi * 2-3 adet limon tuzu