Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 23 Eylül 2008  

Süper Lig Panoraması



Otoriteler Ne Dedi?
FENERBAHÇE
Ziya ŞENGÜL (STAR):
Golleri bir kenara koyalım; Fener'in takım olarak pas yüzdesi düşük. Toplar, rakibe pas oluyor. Sistem, taktik arap saçı!
Can BARTU (HÜRRİYET): Fener gole kadar ne defans yapabildi, ne de hücum. Guiza, tek kaldı. Yanında biri olsa farklı olurdu. Ancak, rakip 10 kişi kalınca bunu yaptılar.

GALATASARAY
Levent TÜZEMEN (SABAH):
Kadronun sakatlıklardan daralması Skibbe'nin doğru 11'i bulmasnı sağladı. Eksiklerle kadro güçlenecek ve ciddi bir rekabet yaşanacak.
Mustafa DENİZLİ (MİLLİYET): G.Saray'ın aldığı farklı galibiyeti beyinlerinin ve kalite ayaklarının farkı olarak görmek gerekir. Lincoln, Kewell ve Baros takım için büyük avantaj.

BEŞİKTAŞ
Atilla GÖKÇE (MİLLİYET):
Bobo ve Nobre, Antep'in dengesini bozdu.
Holosko ve Delgado'nun ikinci yarıda oynaması etkiyi artırdı. Batuhan'a şans verilmeli.
Erman TOROĞLU (HÜRRİYET): İki antrenör Sağlam'dan İstanbullu olan takımı daha iyi idare etti. Ertuğrul Sağlam büyük bir hata yapmazsa lig sonuna kadar iddiasını korur.

TRABZONSPOR
Meriç ENERCAN (HÜRRİYET):
Trabzonspor yarım pozisyon ile tek gol atıp, üç puanı aldı götürdü. Çok iyi oynamasa da iyi mücadele etti ve yıldızlarıyla kazandı.
İskender GÜNEN (SABAH): Beşiktaş beraberliğinin ardından deplasmanda 3 puan önemli. Trabzon hala istenilen düzeyde değil. Yattara'nın eksikliği etkiliyor.

CEZA TAHTASI
TOLUNAY KAFKAS
Kayserispor bu sezon eski görüntüsünden çok uzak. Teknik Direktör Tolunay Kafkas, Bursaspor karşısında takımına puan kazandıracak hamleleri yapmaktan uzaktı. Oysa Tolunay hoca bir, iki önlemle maçın gidişatını değiştirebilirdi. Ceza tahtasına bu hafta girecek 2. isim Hacettepe'nin kalecisi Recep oldu. Yediği tüm gollerde hatalıydı.

HAFTANIN YILDIZI
LINCOLN (G.SARAY)
Sezon başından beri eleştirilerin odak noktası olan Lincoln, Kocaeli'de mükemmel bir futbol oynadı. Takımı bir orkestra şefi gibi yönetti. Brezilyalı futbolcuyu hiç bu kadar istekli görmemiştik. Belki gol atmadı ama sahanın yıldızıydı. Ankarasporlu Mehmet Çakır da attığı 2 gol ve yaptığı 1 asistle haftaya haftaya damga vurdu.

HAFTANIN TAKIMI
ANKARASPOR
Ankaraspor'da son 2 haftadır belirgin bir yükseliş var. Geçen hafta Büyükşehir'i deplasmanda deviren Ankaraspor, Hacettepe karşısında da çok iyi bir futbol sergileyerek rakibi sürklase etti. Daha ilk yarıda Hacettepe'nin işini bitiren Mavi-Beyazlı takımda görevini yapmayan tek oyuncu yoktu. Haftanın takımı olmayı hak ettiler.

GOLKRALLIĞI
3 GOL: Mehmet Yıldız (Sivasspor), Bobo (Beşiktaş), Mehmet Çakır (Ankaraspor),
2 GOL: Delgado (Beşiktaş), Selçuk, Gökhan (Trabzon), Tabata (Gaziantep), Sercan, Gökhan(Bursa), Fatih, Roberts (Denizli), İbrahim (Hacettepe), Igleias (Ankaragücü), Mustafa (G.Birliği), Musa (Sivasspor), Alex, Kazım (F.Bahçe), Baros, Nonda, Kewell (Galatasaray)

KART RAPORU
SARI KARTLAR:Süleyman (Denizli), Egemen, Umut (Trabzon), Bülent, Murat, Lovrek, Koray, Doğa (Eskişehir), Sylla, Diallo, Faruk (Sivas), Kerem, Addo (G.Birliği), Emre, İlhan (F.Bahçe), Murat Ceylan (Gaziantep), Sivok, İ.Toraman, Nobre, Bobo (Beşiktaş), Bekir, M.Keçeli, Sercan (Bursa), Ali, Durmuş, Eren (Kayseri), Orhan Ak, Korhan, Sedat, Volkan (Antalya), Tozo, İbrahim, Lika (Hacettepe), Serdar, Bülent (Kocaeli)
KIRMIZI KARTLAR: Abdurrahman (Sivasspor), El Saka (Gençlerbirliği), Pacheco (Gaziantepspor), Toledo (Kayserispor)

HAFTANIN OLAYI
Süper Lig'de 4. hafta da Beşiktaş liderlik koltuğuna averajla da olsa oturmayı başardı. 4 Büyükler haftayı 3 puanla kapatırken ligde 22 gol atıldı. Deplasmanda 3 takım galibiyet alırken 2 karşılaşma berabere sonuçlandı.Ligde 4 .hafta sonunda Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray ve Sivas ligde yenilmeyen 4 takım durumunda. Süper Lig'de 5 takım da henüz 3 puan alamadı.

HAFTANIN HAKEMİ
KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU
Ankaraspor-Hacettepe karşılaşmasında çok iyi bir yönetim gösterdi. Yardımcı hocalarıyla da uyumluydu. Pozisyonları yakından takip eden Kuddusi Müftüoğlu en az futbolcular kadar koştu.

HAFTANIN GOLÜ
M.ÇAKIR'IN 1. GOLÜ

Ankarasporlu M.Çakır'ın attığı ilk goldeki vuruşu çok şıktı. Theo'nun ceza alanına gönderdiği topu kontrol eden Mehmet Çakır'ın vuruşu ustacaydı. F.Bahçeli Kazım'ın attığı kafa golü de gerçekten güzeldi.

HAFTANIN HOCASI
ERSUN YANAL
Trabzonspor Teknik Direktörü, zorlu Denizli deplasmanında takımını iyi yönetti. Sanki kulübede değil sahanın içindeydi. Oyuncu değişiklikleri yerindeydi. Ersun Yanal maçın kazanılmasında önemli bir rol oynadı.

KADER ANI
Antalyaspor-Konyaspor maçının seyri karşılaşmanın berabere biteceği havası taşıyordu. Adana'da oynanan bu mücadelenin 73. dakikasında Koray orta alandan attığı pasla topu golcü oyuncu Tehoue'yle buluşturdu. Bu futbolcu savunma oyuncularını geçerek yerden vuruşla topu ağlara gönderdi.


BORA ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Ocak'ta neşter var!20'nin altına inmem
Burası bir başkaNe derler diye düşünmem
Sistem değişiyorAlex Hagi'den büyük
Sakarya puan çıkardı Mehmet Topal'a yeni kanca
Yattara'ya hücum Yiğido'nun kader günü
Yarın 14 maç var Haber turu
Cemboy birinciliğe yakın
SAKLAMBAÇ
Madonna Madonna söyledi Efe aşka geldi
Deniz Akkaya evleniyor! Güzel mankenin 3 aydır aşk yaşadığı Efe...
Estetik faciaları
Yeşilçam'ın efsane çiftleri
Oruç dikkat ve algılamayı...
Çocuk için acele etmeyin
Böbrek ağrılarını dikkate alın
Şiddetli tutumlar
EKONOMİ
Kriz Kriz fırsat olacak
Başbakan Erdoğan, küresel dalganın dışında kalamayacağımızı belirtip...
Turkcell CeBIT'ın '1 numarası'
Sevk almayan hastalar katkı...
Konut 2 yıl toparlanamaz
Suzuki Türkiye'de yeni...
Meşrubat satışına Ramazan...
Ataköy arazisi satılıyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 21°C 15°C 
ANKARA Sağanak Yağışlı 20°C 11°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 23°C 15°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 26°C 19°C 
ADANA Çok Bulutlu 29°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 36.183,620 D:% -0,51
DOLAR S: 1,238 D:% -0,04
EURO S: 1,809 D:% 1,15
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi