Kuzu budu sarması Soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırıp, etin üzerine sürün. Etin üzerine bıçakla çentikler atın. Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun. Rulo seklinde sarın. İple her yerinden sıkıca bağlayın. Ruloyu kızartın. Salça, dövülmüş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip kaynatın. Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun. Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin.
Malzemeler *1 adet kuzu budu * 1 tatlı kasığı biberiye * 1 adet soğan l1 kahve fincanı mısırözü yağı * 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi * 3 adet haşlanmış havuç * Tuz, karabiber Bağlamak için: Pamuk ipliği * Sosu için: * 1 kahve fincanı mısırözü yağı * 3 diş sarmısak * 1 çorba kasığı salça * 1 kahve fincanı sirke * 1 çay bardağı su
* * * Ayvalı pilav Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde başlayıp süzün. Ayva ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su,tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. İri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın.
Malzemeler * 2 Su Bardağı Pirinç * 1 Ayva * 2 Soğan * 300 gr Kestane * 150gr Ceviz * 3 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı * 2 Çorba Kaşığı Tozşeker * 2 Tatlı Kaşığı Tarçın * 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı * 1 Limon Suyu * 3 Su Bardağı Sıcak Su * Maydanoz
* * * Kolay kazandibi Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1,5 bardak şeker koyun. Üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip ateşten alın. Vanilya ve yağı koyup mikserde 5 dakika çırpın. Büyük fırın tepsisine 2 kaşık kakaoyu her tarafını kaplayacak şekilde eleyin. Üzerine pudra şekeri eleyin. Üzerine de kıyılmış fındıkları serpin. Muhallebiyi bu tepsiye yayarak dökün. İyice soğuduktan sonra rulo şeklinde sarın. Tek kişilik servis yapılacak şekilde kesin.
Malzemeler * 1 su bardağı un * 1.5 su bardağı şeker * 1 lt süt * 1 paket vanilya * 50 gr margann * 100 gr ince kıyılmış findık içi * 2 yemek kaşığı kakao * 2 yemek kaşığı pudra şekeri