Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 21 Eylül 2008  

Tekzip metni



"Devlette devamlılık, hizmette devamlılık"
Gazetenizin 19 Haziran 2008 tarihli nüshasının, 1. sayfasında "Vurgun İttifakı" manşeti altında "İstanbul'daki Orhanlı ve Akfırat beldelerinin 'işbilir' başkanları 'kol kola' verdi, 80 bin dönüm bakir alanı bulunan Tepeören'in arazilerini yarı yarıya bölüştü", "Bal tutan parmağını yaladı, başkanlar rantı paylaştı", "Ekşi'ye Teftiş Şoku" alt başlıkları ve aynı sayının 10. sayfasında "Organize Vurgun", "Plan bahane kıyak şahane" başlıkları ile devam haber, tamamen gerçek dışı olup, kasıtlı bir şekilde şahsımı ve siyasi kariyerimi karalamaya yöneliktir.


***

Tekzip metni

"Devlette devamlılık, hizmette devamlılık"
Haberde sözü edilen imar uygulamaları ile ilgili olarak, 21.04.2004 tarihinde dönemin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin'in başkanlığında, "Formula- 1 Otoyolu Bağlantı Yoluna" ilişkin bir protokol düzenlenmiştir.
Konuyla ilgili tüm resmi kurumların yetkililerinin katılıp imzaladığı bu protokol ile, Orhanlı Belediyesi olarak tarafımıza, daha önce ilgili bakanlıkça hazırlanmış olan 1/25000'lik planların tadil edilerek Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan onaylarının alınması ve buna göre de 1/5000'lik ve 1/1000'lik planların yapılması görevi verilmiştir.
Nitekim yapılan bu protokolün gereği olarak, Ömerli İçme Suyu Havzası ve Çevresi Koruma Amaçlı Çevre Düzeni Planı değişikliğine ilişkin 1/25000 ölçekli plan tadilatı, 07.06.2004 tarihinde Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğünce onaylanmıştır.
Yeniden düzenlenerek onaydan geçen 1/25000'lik plana dayalı olarak Orhanlı Belediyesi Meclisinin 15.06.2004 tarih ve 43 sayılı kararı ile Orhanlı Belediyesi Meclisinin 15.06.2004 tarih ve 43 sayılı kararı ile Orhanlı Belediyesi Merkez ve Mescit Mahalleleri Konut Alanı Uygulama İmar Planı Değişikliği, 15.06.2004 tarih 40 sayılı kararı ile Orhanlı Belediyesi Ömerli İçme Suyu Havzası Orhanlı Beldesi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği doğrultusunda alınan kararlar gereği 1/5000'lik ve 1/1000'lik planlar hazırlanarak 31.08.2004 tarih ve 172 sayılı yazımız ile İSKİ Genel Müdürlüğü'ne iletilmiştir.
Bahse konulu yazımız İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Yönetim Kurulu'nda incelenerek 23.12.2004 tarih ve 2004/610 sayılı kararı ile onaylanarak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine gönderilmiştir. 14.01.2005 tarih ve 159 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde oybirliği ile onanmış ve belediyemize gönderilip uygulamaya konulmuştur.
Devlette devamlılık ilkesi esas alınarak, Belediyemiz tarafından başlanan uygulama işlemleri aşamasında çıkan 23.07.2004 tarih ve 25531 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5216 sayılı yasa uyarınca Belediyemize bağlı olan Tepeören Mahallesi 17.09.2004 tarih ve 815 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile Akfırat Belediyesi sorumluluk alanına dahil edilmiştir. İmar uygulamaları 16.04.2004 tarih ve 34 sayılı Encümen kararı ile Akfırat Belediyesi tarafından tamamlanmıştır.
Dolayısıyla da haberlerde sözü edilen Ömerli İçme Suyu Havzası'nın imara açılması ve Tepeören arazilerinin bölüşülmesiyle ilgili isnatların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmayıp, anılan imar uygulamalarına yapılan protokol uyarınca Orhanlı Belediyesi tarafından başlanılmış, Akfırat Belediyesi tarafından da sonuçlandırılmıştır.
İSKİ ve Büyükşehir Belediyesi'nin onayından geçen planların uygulanması sırasında anılan bölgedeki bir kısım yerler, hak sahiplerinin talepleri üzerine yasa ve yönetmeliklerde öngörülen koşullara uygun olmaları nedeniyle akaryakıt istasyonu olarak tahsis edilmiştir. Ancak bu yerlerin akaryakıt istasyonu olarak faaliyet gösterebilmeleri işletme ruhsatı ile çalışma ruhsatına tabi olmakla, bu ruhsatlardan işletme ruhsatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, çalışma ruhsatı ise Bakanlık tarafından verilmektedir. Dolayısıyla da bu yerlerin akaryakıt istasyonu olarak faaliyet gösterebilmesi Orhanlı Belediyesi yara şahsımın tasarrufuna bağlı değildir. Bu yerlerin gerekli koşulları taşımaması halinde Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlıkça ruhsata bağlanmaları ve faaliyet göstermeleri mümkün değildir.
Tüm bu hususlar değerlendirildiğinde; gerek imar uygulamaları, gerek Tepeören Köyü'nün mahalle olarak Akfırat Belediyesi'ne bağlanması gerekse bu uygulamalara dayalı olarak yasal koşulları taşıyan hak sahiplerine akaryakıt istasyonu olarak tahsis edilen yerlerle ilgili tasarrufların hiçbirisinde ne Orhanlı Belediyesi ne de bu belediyenin başkanı sıfatıyla şahsımın tek başına işlem yapma yetkisi bulunmamaktadır.
Bunların yanı sıra, haberlerde sözü edilen iddiaların tümü, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 31.10.2003 tarihli onayı ile Mülkiye Başmüfettişi Yener Yüksel tarafından araştırılmış ve neticesinde incelenen konuların bir kısmı yargıya intikal etmiştir. Yapılan yargılamaların sonucunda beraat kararları verilmiş ve bu kararlar da kesinleşmiştir.
Orhanlı Belde Belediyesi olarak gerçekleştirilen tüm icraatlar Hukuk Devleti olmanın gereği olarak, gerek idarenin gerekse yargının denetiminden geçmiş, usule ve hukuka aykırı hiçbir yön tespit edilememiştir.
Gerçekler bundan ibaret olduğu halde bölük pörçük ve zihinleri bulandırmaya yönelik gerçek dışı haberler yapılması ve adım ile birlikte görev yaptığım Belediyenin sürekli manşetlere taşınması şahsımı ve siyasi kariyerimi kasıtlı bir şekilde karalamak ve yıpratmak amacını taşımaktadır.
Konuyu kamuoyunun bilgi ve takdirlerine saygı ile sunarım.
Cemil Ekşi Orhanlı Belde Belediye Başkanı




DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Hasta kamyoneti!70 bin YTL'lik hastane...
Lezzetin sırrı 'Osmanlı'Barışmada cinayet
'Ameliyattan sakat çıktı'150 YTL'lik yardım rezaleti
'Kocam beni satıyor''Sırılsıklam günler' geldi
Polis kurşunla durdurduEn acı veda
Uyanık öğretmen!Eğitim çağ atladı!
'Okulumu özledim'Rabia'yı 30 YTL'lik ihmal...
Gamzenur melek oldu'Beni kurtarın'
İnternet kafelere öğrenci...'Başbakan oğlumu bulsun' çağrısı
Balık bolluğu tezgahı...Kaçaklara Yunan oyunu
TÜBİTAK'tan doktora...Sokak çocuklarına özel...
3 YTL'lik börek için öldüAzılı kasa hırsızı...
İşsiz memur olmak istiyorÜniversitelilere terör broşürü
'Boş yatak yok'a soruşturmaArsenik oranı yüksek çıktı
Domuz kazasıBatan Ro Ro gemisi kurtarılacak
Nişan bıçağı70'inde müebbet
Sokak ortasında vurup kaçtıTunca Kışlası'ydı...
HSBC bombacılarına...TEDAŞ'ta ayıp tablosu!
5 saniye farkla facia önlendi...Çatak'ta patlama: 3 asker...
Ameliyat vaadiyle PKK'ya...1.5 milyon YTL devretti...
Yıl: m.621 Miraç
EKONOMİ
Esnafın Esnafın derdi 27 çeşit vergi
TESK Başkanı, esnafın 27 ayrı vergi-harç ödemesi yaptığını...
9 gün tatil turizmciye bayram...
'Kriz ihracatı etkilemez'
Sebze-meyve fiyatları...
Sabit telefon 2009'da...
Diş fırçası ve gözlük camında...
'Zamanında bildiren KEY'i alır'
MAGAZİN
Sisi beni tehdit etti 'Sisi beni tehdit etti'
Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Seyhan Soylu'nun ofisindeki...
'Hiç şirin değilmiş'
Gülben neşeli Erdoğan düşünceli
Öykü'nün aşkı
Unutkan Emrah!
'Ayrılma sebebim Ümit'in...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Kuvvetli Sağanak Yağışlı 19°C 14°C 
ANKARA Sağanak Yağışlı 19°C 13°C 
İZMİR Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 19°C 16°C 
ANTALYA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 25°C 20°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 32°C 20°C 
EKONOMİ
IMKB E: 32.216,430 D:% -1,56
DOLAR S: 1,280 D:% -0,04
EURO S: 1,815 D:% -0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi