Fırın sütlaç Hazırlanışı Pirinçleri yıkayıp, tencereye koyun. 1 bardak su ekleyin ve pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Sütü, şekeri, vanilyayı ekleyip karıştırın. Bir kabın içinde nişastayı biraz suyla ezip, sütlaca ilave edin. Kısık ateşte ara ara karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin. Yumurta sarısını sütlaçtan biraz alarak bir kabın içinde çırpın ve yavaş yavaş karıştırarak tencereye dökün. 1-2 dakika daha pişirin. Daha sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaplara boşaltın. Bir tepsiye biraz su doldurun ve kapları sıralayın. Önceden ısıtılmış fırında, sütlaçların üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Malzemeler * Yarım su bardağı pirinç * 1 bardak su * 1 lt süt * 1 paket vanilya * 1,5 su bardağı şeker * 3 yemek kaşığı nişasta * 1 yumurta sarısı
* * * Fırında Pırasa Hazırlanışı Pırasayı ince ince doğrayın veya rondadan geçirin. Havuçları rendeleyin. Pırasayla havucu tuzlu suda eritmeden haşlayıp, süzün. Bir kapta yumurtaları, sütü, unu, zeytinyağını ve kaşar peynirini çırpın. Karışımı, haşladığınız pırasa ve havuçla karıştırıp, yağlanmış borcama dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar serpin. 180 derecede pişirin.
Malzemeler * 1 kg. pırasa * 3 adet havuç * 3 yumurta * 3 kaşık un * 1 fincan zeytinyağı * 1 çay bardağı süt * 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (2 kaşık üzeri için ayrılacak) * Tuz, karabiber
* * * Antep Kebabı Hazırlanışı Köfte harcına yumurtayı kırın, çok az su koyup, karıştırın. Kıymayı ekleyin ve yoğurun. Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin. Fırın kabınıza bir patlıcan bir köfte olacak şekilde diklemesine yerleştirin. Biberleri bütün olarak veya ortadan keserek patlıcanların üzerine koyun. Salçayı 1 bardak suda eritin ve yemeğin üzerine gezdirin. Fırın kabı kapalı olarak 200 derecede pişirin. Yemek piştikten sonra kabın üzeri açık olarak 15 dakika daha pişirin.
Malzemeler * Yarım kilo kıyma * 3 adet patlıcan * 1 paket köfte harcı * 1 adet yumurta * 3- 4 adet biber * 2 yemek kaşığı salça