Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 20 Eylül 2008  

Günün mönüsü



Fırın sütlaç
Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayıp, tencereye koyun. 1 bardak su ekleyin ve pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Sütü, şekeri, vanilyayı ekleyip karıştırın. Bir kabın içinde nişastayı biraz suyla ezip, sütlaca ilave edin. Kısık ateşte ara ara karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirin. Yumurta sarısını sütlaçtan biraz alarak bir kabın içinde çırpın ve yavaş yavaş karıştırarak tencereye dökün. 1-2 dakika daha pişirin. Daha sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaplara boşaltın. Bir tepsiye biraz su doldurun ve kapları sıralayın. Önceden ısıtılmış fırında, sütlaçların üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Malzemeler
*
Yarım su bardağı pirinç
* 1 bardak su
* 1 lt süt
* 1 paket vanilya
* 1,5 su bardağı şeker
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 1 yumurta sarısı

* * *
Fırında Pırasa
Hazırlanışı
Pırasayı ince ince doğrayın veya rondadan geçirin. Havuçları rendeleyin. Pırasayla havucu tuzlu suda eritmeden haşlayıp, süzün. Bir kapta yumurtaları, sütü, unu, zeytinyağını ve kaşar peynirini çırpın. Karışımı, haşladığınız pırasa ve havuçla karıştırıp, yağlanmış borcama dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar serpin. 180 derecede pişirin.

Malzemeler
*
1 kg. pırasa
* 3 adet havuç
* 3 yumurta
* 3 kaşık un
* 1 fincan zeytinyağı
* 1 çay bardağı süt
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (2 kaşık üzeri için ayrılacak)
* Tuz, karabiber

* * *
Antep Kebabı
Hazırlanışı
Köfte harcına yumurtayı kırın, çok az su koyup, karıştırın. Kıymayı ekleyin ve yoğurun. Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin. Fırın kabınıza bir patlıcan bir köfte olacak şekilde diklemesine yerleştirin. Biberleri bütün olarak veya ortadan keserek patlıcanların üzerine koyun. Salçayı 1 bardak suda eritin ve yemeğin üzerine gezdirin. Fırın kabı kapalı olarak 200 derecede pişirin. Yemek piştikten sonra kabın üzeri açık olarak 15 dakika daha pişirin.

Malzemeler
* Yarım kilo kıyma
* 3 adet patlıcan
* 1 paket köfte harcı
* 1 adet yumurta
* 3- 4 adet biber
* 2 yemek kaşığı salça




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'İnternetin başından...Boşanma sebebi yasak aşk
Dizi dizi moda Manken dünyası kirli
Başkadır Ege''nin zeytinyağı İşimiz fallara kaldı
Eskiden şişman kadınları...Düzenli ilişki şart
Hastanın seçimi çok önemli Sıvı kaybına dikkat
Bağımsızlık isterKadın&Erkek 26 gün zaten kısır
Tatlı yiyip tatlı konuşalımHeyecan başlıyor
GÜNCEL
Baba Baba adaleti
4 yaşındaki Meral Ece, babası tarafından kaçırıldı. 3 aydır evladını...
Genç kızın acı ölümü
Bu toprakta ölüm!
Resmi elden deprem!
Parmak izi rezaleti
Battaniye izdihamı
Cuma namazına mesai ayarı
SPOR
Trabzon'dan Trabzon'dan üçlük
Geçtiğimiz hafta Beşiktaş'a puan kaptıran Karadeniz Fırtınası,...
Dedenin zor günü
Bu kadar hata fazla
Bu defansla olmaz
Baros: Bundan sonrası kolay
Sağlam'da sistem çok
Menüde Horoz var
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 25°C 17°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 22°C 11°C 
İZMİR Kuvvetli Sağanak Yağışlı 27°C 16°C 
ANTALYA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 27°C 20°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 31°C 21°C 
EKONOMİ
IMKB E: 32.216,430 D:% -1,56
DOLAR S: 1,280 D:% -0,04
EURO S: 1,815 D:% -0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi