Enginar Köftesi Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın. Enginarları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, süzün. Ezip, püre haline getirin. Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyip 3 dakika kavurun. Sütü ekleyip karıştırın. Beşamel sosa, enginar püresi, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karıştırın.Karışımı yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın.Kalan yumurtaları hafifçe çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, zeytinyağında kızartıp, servis yapın.
Malzemeler * 6 adet enginar * 3 adet yumurta * 50 gr. kaşar peyniri * 1 demet maydanoz * 1 su bardağı un * 1 su bardağı galeta unu adet limon adet yumurta, rendelenmiş su bardağı zeytinyağı * Beşamel sos için: su bardağı süt çorba kaşığı tereyağı * 1.5 çay bardağı * Karabiber, tuz, yenibahar
* * * Bonfile soslu Lingunie Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin. Haşlanmış lingunie makarna ile karıştırın. Çukur tabakta servise hazırlayın...
Malzemeler * 80 gr bonfile * 3 adet kestane mantarı * 1 çay bardagı demiglas sos * 1/4 soğan * 1 diş sarımsak * 1 yemek kaşığı krema * 110 gr lingunie makarna * 1 yemek kaşığı zeyitinyağı * 1/6 bağ taze nane 6 tane çekirdeksiz yeşil zeytin * 4 adet çeri domates
* * * Elmalı Milföy tatlısı Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin. Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin. Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın. Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin.
Malzemeler * 500 gr elma * 1 paket milföy hamuru * 1 çay kaşığı tarçın * 100 gr ceviz * 50 gr tereyağı * 100 gr pudra şekeri * Üzeri için galeta unu