Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 19 Eylül 2008  

Günün mönüsü



Enginar Köftesi
Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın. Enginarları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, süzün. Ezip, püre haline getirin. Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyip 3 dakika kavurun. Sütü ekleyip karıştırın. Beşamel sosa, enginar püresi, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karıştırın.Karışımı yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın.Kalan yumurtaları hafifçe çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, zeytinyağında kızartıp, servis yapın.

Malzemeler
* 6 adet enginar
* 3 adet yumurta
* 50 gr. kaşar peyniri
* 1 demet maydanoz
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı galeta unu adet limon adet yumurta, rendelenmiş su bardağı zeytinyağı
* Beşamel sos için: su bardağı süt çorba kaşığı tereyağı
* 1.5 çay bardağı
* Karabiber, tuz, yenibahar

* * *
Bonfile soslu Lingunie
Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin. Haşlanmış lingunie makarna ile karıştırın. Çukur tabakta servise hazırlayın...

Malzemeler
* 80 gr bonfile
* 3 adet kestane mantarı
* 1 çay bardagı demiglas sos
* 1/4 soğan
* 1 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı krema
* 110 gr lingunie makarna
* 1 yemek kaşığı zeyitinyağı
* 1/6 bağ taze nane 6 tane çekirdeksiz yeşil zeytin
* 4 adet çeri domates

* * *
Elmalı Milföy tatlısı
Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin. Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin. Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın. Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin.

Malzemeler
* 500 gr elma
* 1 paket milföy hamuru
* 1 çay kaşığı tarçın
* 100 gr ceviz
* 50 gr tereyağı
* 100 gr pudra şekeri
* Üzeri için galeta unu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Paramı ödedim işte kanıtıMilyon dolarlık parmaklar
Televizyon efsaneleriRamazan vücudu disipline sokuyor
Kısırlığın başlıca sebebi...Gebelikte diyet yasak
Kesin sonuç patolojik test!Kendinizi keşfedin
Red Bull kanser yapıyorDepresyonun ilacı koşmak
'Yatak'ta sorun varİstediğiniz kadar kapatın
Genç kızların tercihiMistik esintiler...
Bye Bye sivilceler!Sonbahar temizliği
Amerika'da bir Türk markasıŞimdi Gökhan zamanı
Uzak 'ama' YakınAşk mesajları
Acil servisTakvimin bugünü
Elveda Rumeli- 99Mevsim hastalıkları geliyor
GÜNCEL
Engel Engel zihniyette
Yürüyemeyen kızını evinin yakınındaki Necip Fazıl Kısakürek Lisesi'ne...
Haydi kızlar suya
Doğal kabus fena çarptı!
Davutpaşa sorumluları ölmüş!
Dayı operasyonu
14'lük anne
Üniversitede eğitim skandalı
SPOR
Bu Bu Cimbom hasta eder
G.Saray, UEFA'da gruplara çok yaklaştı ama futboluyla kimseyi memnun...
Kartal'dan tek pençe
90'da yıkıldık!
Skibbe 10 yıl geride kalmış
Dede'ye isyan bayrağı
Yanal gol istiyor
Feyenoord kayıp: 0-1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 23°C 15°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 23°C 12°C 
İZMİR Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 27°C 18°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 29°C 22°C 
ADANA Çok Bulutlu 29°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 32.216,430 D:% -1,56
DOLAR S: 1,280 D:% -0,04
EURO S: 1,815 D:% -0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi