Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 18 Eylül 2008  
Yazar Arşivi

'Kedinin üstüne Kur'an okuyorlar'

- "Çok uzun zamandır çeşitli yollarla size rüyalarımı ulaştırmaya çalışıyorum ama henüz başarılı olamadım .Umarım bu sefer doğru adresteyimdir. Rüyamda üniversiteden arkadaşım olan Şadiye (anlamı; memnunluk, gönül ferahlığı, mutluluk) ile şu anki evimizin oturma odasında karanlıkta oturuyoruz. Ama oda neredeyse kapkaranlık. Birden içeriden belli belirsiz bir ışık görüyorum. Tek başıma ışığın nereden geldiğine bakmaya gidiyorum. Bir bakıyorum mutfağımızın ışığı açık. Ben çayın altını açmıştım bakıyorum, altı kapalı. Kim girdi acaba mutfağa diyorum etrafta kimse yok. Birden mutfak balkonunda karaltının içinden iri yarı sarı tüylü kocaman bir kedi yavaş yavaş üstüme doğru geliyor ve bana birden saldırıyor. Heryerimi tırmalıyor parçalıyor ama kan izi yok. Çığlık atıyorum 3 kez sesim çıkmıyor sanki. Bütün gücümü toplayıp tekrar bağırıyorum. Nerdeyse kendimi parçalarcasına... Şadiye içeriden sesimi duyup geliyor. Kedi onu görünce üstüne atlıyor. Ben de bunu fırsat bilip dışarı çıkıyorum ve üst kattaki komşumuzu çağırıyorum. Yetişin diyorum evde bir kedi var. Bize saldırdı bizi kurtarın diyorum. Üstümde mini bir siyah etek, altımda da ince bir siyah çorap var uygunsuz bir kıyafet yani. Komşumuz da karısıyla birlikte bize geliyorlar. Birden evimiz değişiyor. Kocaman iki katlı oluyor ve inanılmaz bir kalabalık o komşumuzla birlikte eve geliyor. Erkekler üst kata kadınlar alt kata geçiyorlar. Ben diyorum ki; kediyi öldürelim. Erkek olan komşumuz da diyor ki hayır öldürmeyin. Getirin ben onun üstüne Kur'an okuyacam diyor. Üst katta erkekler oturup kedinin üstüne Kur'an okuyorlar. Biz kadınlar da alt katta Kur'anı dinliyoruz. Kedi de Kur'anın dibinde duruyor. Bir ara yanından onunla aynı büyüklükte gri renkli bir kedi belli belirsiz gelip geçiyor. Kuran bitince de o canavar kedi birden uysallaşıyor, sakinleşiyor. Komşumuz da, bak Kur'anı okuyunca sakinleşti diyor. Böylece uyanıyorum. Dilek

Korkularınıza işaret ediyor
Sevgili Rüya Dostu, şimdiye kadar bana ulaşamamanıza üzüldüm. Ancak her zaman en hayırlı, en doğru zamanlarda insanlar bir araya geliyor. Rüyanıza gelince, siya kedi etrafınızdaki olumsuz insanlara ve onlardan yana korkularınıza işaret ediyor. Kedi sembolü rüyalarda dişilik sembolü olarak da yorumlanır. Özellikle kendi dişiliğini kabul etmeyen ve aşırı baskı içinde olan hanımlar bu sembolü görebilirler. Eğer böyle bir durumunuz söz konusu ise lütfen sık sık "Kendi cinsel kimliğimi onaylıyor ve kendimi beğeniyorum" deyin. İkinci anlama gelince kedi aynı zamanda toplumumuzda çok bilinmese de koruyucu bir gücün temsilcisidir. Korunma ya da güven duygunuzdan ötürü rüyanıza girmiş bir sembol olabilir. Arkadaşı ile birlikte karanlık bir odada oturmaları aslında "umutsuz ve karamsar" bir ruh halinde olduğunu gösteriyor. Çayın altının kendi kendine kapandığını fark ediyor. Bu durum aslında yaşam enerjisinin sönmüş olduğunu gösteriyor. Ama bunu farkında bile değil. Çünkü ocağın mutfağa izinsiz giren biri tarafından söndürülmüş olabileceğini düşünüyor. Bu durumu başkalarının gerçekleştirdiğine dair bir inancı var.
Mutfakta gördüğü kedi aslında onun harekete geçmesi gerektiğini işaret eden bir sembol. Harekete geçmeyi gerçekten istiyor. Ancak bunu için yeterli gücünün olmadığını düşünüyor. Çığlık atması ve sesinin çıkmaması bunun bir kanıtı. Şadiye'nin mutfağa gelmesi ve ona yardım etmesi aslında içinde umudun olduğunu gösteriyor. Ancak burada da hayatındaki olayların değişmesi için birşey yapmadığını ve başkalarından hayatını değiştirmesini istediğini anlıyoruz. Kendi gücünün olmadığını düşünüyorsun. Üst kattaki komşusunu yardım için çağırması ise bunun diğer bir kanıtı.
Siyah giyinmesi hayatında renk kalmadığını gösteriyor. Zaten hayatının da uygunsuz olduğunu düşünüyor. Hayatına ancak bir erkeğin girmesiyle birlikte hayatının değişeceğine dair bir inancı var. Evin içinde erkeklerin üst katta, kadınların ise alt katta yer alması aslında ataerkil bir düşünce yapısına sahip olduğunu ortaya koyuyor. Sadece "erkeklerin" her şeyi değiştireceğine dair bir inanca sahip.
Dini inançları kuvvetli; ama bir erkeğin hayatına girmesiyle her şeyin yoluna gireceğine inanıyor. Yapması gereken: Kendi gücünün farkında olması gerekiyor.
Rüyayı birlikte yorumladığımız rüya ustası: Çağlar Erkan-Hayal Ersin
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Rüya ustaları   / 17-09-2008
 'Eski ayakkabıları vermemi söyledi'   / 16-09-2008
 'Aynanın karşısında kendime bakıyorum'   / 15-09-2008
 'Podyumun üzerinde dans ediyorum'   / 12-09-2008
 'Eşim ve ben yol ayrımındayız'   / 11-09-2008
 'Ölen bir köpekmiş'   / 10-09-2008
 'Tahtadan yapılmış 2 tane dönme dolap var'   / 09-09-2008
 'Sürekli yükseldiğimi görüyorum'   / 08-09-2008
 'Alyans gibi, gümüş bir yüzük gördüm'   / 05-09-2008
 Sonsuz kaynak...   / 04-09-2008
GÜNCEL
Ekşi'ye Ekşi'ye dava üstüne dava
Görevinden alınan Orhanlı eski Belediye Başkanı Ekşi'ye İSKİ ve...
1.5 YTL'lik aşı için kuduz...
Damat cinneti: 2 ölü
Öğrenci affı geliyor
Biberondaki kanser tehlikesi
Liseli kız kalp krizi geçirdi
AİHM'de, 'Roman havası'...
SPOR
Bağıra Bağıra bağıra geldi
Avrupa'yı titreten takımın mimarı Zico'yu yollayan yönetim,...
Son maça kadar devam
Eski halinden eser yok şimdi
Haydi! 3'lü çekiyoruz
Kader maçım değil
Ziyafet çekeceğiz
Bekle Polonya devler geliyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 23°C 17°C 
ANKARA Sağanak Yağışlı 23°C 13°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 27°C 20°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 28°C 22°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 31°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 32.426,860 D:% -3,88
DOLAR S: 1,265 D:% -0,90
EURO S: 1,798 D:% -0,47
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi