Kabak halkaları Kabakları dilimler halinde doğrayın. Kabak dilimlerini kızgın yağda hafifçe kızartın. Domatesleri ve biberleri küçük küpler halinde doğrayın. Fesleğen ve maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklarını iri iri kıyın. Sirke, tuz ve karabiberi ekleyin. Kabak dilimlerinin dörtte birinin üzerini domatesli karışımla donatın. Yine dörtte birine pesto sosunu sürün ve üzerine rendelenmiş parmesan serpin. Kalan kabak dilimlerinin yarısının üzerine zeytin ezmesini sürüp üzerine kapari serptikten sonra füme balığı ekIeyin. Son kabak dilimlerini dana jambonla süsleyin.
MALZEMELER * 6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı * 750 gr Domates * 3 Kabak * 1 Kırmızı Dolmalık Biber * 1 Demet Fesleğen * 1 Demet Maydanoz * 1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri * 1 Çorba Kaşığı Sirke * 3 ÇorbaKaşığı Pesto Sosu (hazır ürün) * 3 Çorba Kaşığı Zeytin Ezmesi * 2 Tatlı Kaşığı Kapari * 30 gr Füme Balık * 30 gr Dana Jambon
Yuvarlama Kıymayı un, yumurta, süt ve tuz ilave ederek yoğurun. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Bir tencerede 5 bardak suyu kaynatın. Kızarttığınız köfteleri ekleyip haşlayın. Tereyağını küçük bir tavada eritip salçayı ekleyin. Sos kıvamını alıncaya kadar kavurup ateşten alın. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Yuvarlamayı servis tabaklarına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirip servis yapın. MALZEMELER * 3.5 Su Bardağı Un * 1/2 kg Kıyma * 3 Yumurta * 3 Çay Bardağı Süt * 5 Su Bardağı Su * Tuz * 1 Su Bardağı Sıvıyağ * 2 Su Bardağı Yoğurt * 3-4 Diş Sarmısak * 2 Çorba Kaşığı Tereyağı * 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
Sakızlı muhallebi Bir kaba sütü boşaltıp içersine un, şeker, dövülmüş damla sakızını ilave ederek mikserde erittin. Ağır ateşte karıştırarak 15 dakika pişirin. Pişirdiğiniz karışımı mikserde tekrar çırpın. Soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi ve çilekle süsleyip servis yapın. MALZEMELER * 4 su bardağı süt * 3 kahve fincanı un * 1 damla sakızı * 1.5 su bardağı toz şeker * 1 kahve fincanı hindistan cevizi l10 çilek