Akdeniz usulü köfte MALZEMELER * Kereviz yaprağı * 1 kereviz * 100 gr havuç * 2 kutu soyulmuş domates konservesi * 7 yemek kaşığı zeytinyağı * 200 gr arpacık soğanı * 4 diş sarmısak * Tuz, karabiber * 80 gr ceviziçi * 80 gr kurutulmuş domates * 2 dilim tost ekmeği * 1/2 demet maydanoz * 1 küçük demet fesleğen * 4 adet ançuez fileto * 500 gr dana kıyma * 1 yumurta * 5 yemek kaşığı sıvıyağ Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soğanları kıyın ve 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin. Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın. Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın. Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.
Buharda türlü MALZEMELER * 2 adet kabak * 2 adet havuç * 15 adet taze fasulye * 10 adet mantar * 2 adet domates * 2 adet patates * 4 adet sivri biber * 1 adet soğan * 3 dişsarmısak * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * Tuz, karabiber Kabak, patates, fasulye, sivri biber, domates, soğan ve havuçları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları limonlu suda bekletin. Sarımsakları soyup, bütün bırakın. Hazırladığınız sebzeleri tuz ve karabiberle karıştırdıktan sonra bambu buhar sepetlerine koyun. Sepetleri üst üste koyup, kapağını kapattıktan sonra yarısına kadar su dolu tencerenin üzerine yerleştirin. Orta ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin.
Bahçıvan salatası MALZEMELER * 1 adet göbek salata * 2 yaprak roka * 1 adet salatalık * 2 yaprak aldilya (bir tür kıvırcık salata), * 1 adet havuç * 1 adet domates * 2 dal maydanoz * 4 adet mantar * Bir avuç soya filizi * Bir avuç rendelenmiş keçi peyniri * 2 adet zeytin Sosu için: * 1 su bardağı yoğurt * 2 çorba kaşığı taze krema * Tuz ve karabiber Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Domates ve salatalıklar doğrayın. Mantarları dilimleyin. Salatanın üzerini süsleyin. Soya filizlerini serpin. Yoğurt, krema, tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın Salatanın üzerine bu sosu dökün. En üste keçi peynirini serperek servis yapın.