Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 15 Eylül 2008  

Günün mönüsü



Akdeniz usulü köfte
MALZEMELER
*
Kereviz yaprağı
* 1 kereviz
* 100 gr havuç
* 2 kutu soyulmuş domates konservesi
* 7 yemek kaşığı zeytinyağı
* 200 gr arpacık soğanı
* 4 diş sarmısak
* Tuz, karabiber
* 80 gr ceviziçi
* 80 gr kurutulmuş domates
* 2 dilim tost ekmeği
* 1/2 demet maydanoz
* 1 küçük demet fesleğen
* 4 adet ançuez fileto
* 500 gr dana kıyma
* 1 yumurta
* 5 yemek kaşığı sıvıyağ
Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soğanları kıyın ve 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin. Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın. Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın. Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.

Buharda türlü
MALZEMELER
*
2 adet kabak
* 2 adet havuç
* 15 adet taze fasulye
* 10 adet mantar
* 2 adet domates
* 2 adet patates
* 4 adet sivri biber
* 1 adet soğan
* 3 dişsarmısak
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz, karabiber
Kabak, patates, fasulye, sivri biber, domates, soğan ve havuçları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları limonlu suda bekletin. Sarımsakları soyup, bütün bırakın. Hazırladığınız sebzeleri tuz ve karabiberle karıştırdıktan sonra bambu buhar sepetlerine koyun. Sepetleri üst üste koyup, kapağını kapattıktan sonra yarısına kadar su dolu tencerenin üzerine yerleştirin. Orta ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin.

Bahçıvan salatası
MALZEMELER
*
1 adet göbek salata
* 2 yaprak roka
* 1 adet salatalık
* 2 yaprak aldilya (bir tür kıvırcık salata),
* 1 adet havuç
* 1 adet domates
* 2 dal maydanoz
* 4 adet mantar
* Bir avuç soya filizi
* Bir avuç rendelenmiş keçi peyniri
* 2 adet zeytin Sosu için:
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 çorba kaşığı taze krema
* Tuz ve karabiber
Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Domates ve salatalıklar doğrayın. Mantarları dilimleyin. Salatanın üzerini süsleyin. Soya filizlerini serpin. Yoğurt, krema, tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın Salatanın üzerine bu sosu dökün. En üste keçi peynirini serperek servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Emre Çağla'yı aldatacakEurovision'da ilahi...
Açlık mideyi etkiliyorRamazan'da ağız kokusu artar
70 milyon $'lık ev inadıAdriana Lima liderliğini...
Korunmayı unutmayınBeslenme önemli
Her çocuk farklı şekilde gelişirİlaçlar kısırlık yapabilir
Trafikten çektiği kadar...Kiremitçi, rock'ta...
Gece alışverişiKırışıklıklara elveda...
Vazgeçilmeziniz%100 kepeksiz!
Huzur sergisiDevlere göre yüksek ökçe
Dünyayı kurtaracakVitamin deposu: Kivi
Çocuklar 8 saat uyumalıZeytinyağı kanser düşmanı
Sevgili yok köpek var!3 kuşak buluştu
Her gün eriyor!'Yanımdayken bile özlüyorum'
45 yaşın getirdiği 'güzellik'Takvimin bugünü
Elveda Rumeli-92Acil servis
Aşk mesajları
GÜNCEL
Gemi Gemi battı: 1 ölü 23 kayıp
Bandırma'dan İstanbul'a gitmek için denize açılan gemi, yük kayması...
Ünlülerin sitesine icra şoku
Ayrılık cinneti
Yavru İstanbul!
Kahvehaneyi taradılar: 2 ölü
Sevgilisini suçuna alet etmiş
Tur otobüsü faciadan döndü
SPOR
Korkaklar Korkaklar asla kazanamaz
Yenilmemek için sahaya çıkan iki yerli teknik adam, 90 dakika...
Sağlam'ın sıfırcı Kartal'ı!
Kontrol bizdeydi
Yıldırım baskın
Skibbe'nın kaderi UEFA'ya bağlı
Terim'in yerine 2 aday...
Yiğidolar geliyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 29°C 21°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 32°C 15°C 
İZMİR Az Bulutlu 32°C 23°C 
ANTALYA Az Bulutlu 32°C 25°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 36°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 37.033,870 D:% -0,95
DOLAR S: 1,246 D:% -1,31
EURO S: 1,756 D:% 0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi