Her kızlık zarı, özellikle esnek zarlar ilişki sonrasında yırtılmayabilir. Yırtılan zar yerine suni bir zar yapılıp dikilebilir..
* Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ama kanama olmadı. Kızlık zarım esnekmiş. Esnek olan kızlık zarları da dikilebiliyor mu? Şimdi başka biriyle nişanlıyım. Nişanlım bu konuda çok hassas, ne yapabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum. Kızlık zarının tamiri mümkündür. Kızlık zarının tamiri yırtılma oluşumunu izleyen ilk 1 hafta çok kolay olur. Çok sayıda cinsel ilişkide bulunmuş, doğum yapmış kadınlarda ise kızlık zarının parçaları azalmış olduğundan tamiri çok zor olabilir. Aslında yırtılan zar dikilmez, yeni suni bir zar yapılır. Yapılacak işlem 30-45 dakika kadar sürer ve işlem yapılacak bölge uyuşturulur. Hasta hiçbir ağrı hissetmez. Zarın yapısına göre ilişkiden 3 gün önce yapılabileceği gibi yıllar önceden de dikilebilir. Kızlık zarının dikildiğini uzman doktorlar hariç kimse anlayamaz. Sizin kızlık zarınız esnek ise yırtılmamış demektir.
* Doğum kontrol hapını ilişki esnasında mı içmek lazım, yoksa her gün mü içmek lazım? Doğum kontrol haplarının etkili olabilmesi için düzenli kullanmak gerekir. Kullanılmaya başlanan ilk iki ay, koruma yüzdesi yeterli seviyede olmadığı için ek korunma yöntemlerinden yararlanılmalıdır.
* Hamile kalamıyorum. Son 3 aylık adetlerim 8 Haziran, 29 Temmuz ve 26 Ağustos. Bir düzensizlik var mı acaba? Yumurtlama sizce ne zaman olur? Teşekkürler. Son iki ay adetleriniz düzenli gibi görünüyor. Yumurtlama dönemi, adet kanamasının başladığı günü 1. gün kabul edersek, 10-18. günler arasındadır. Yumurtlamanın olup olmadığı ultrason ile takip edilebilir. Adet düzensizliği derken şunu kastediyoruz, bir kadın normalde 28 günde bir adet görür. Ama bunun normal sınırları da 25-32 gün arasındadır. 1-2 gün oynamayla hiçbir sorun olmaz. Ama örneğin bir kadın 2 ayda ya da 3 ayda bir kez adet görüyorsa, yumurtlama fonksiyonu tam çalışmıyordur. Tedavi olmadan da hamile kalma olasılığı azdır.
* Eşimin çocuğu olmuyor, ne yapmak gerekiyor? Verdiğiniz bilgiler, sağlıklı ve doğru bilgi vermek için yeterli değil. Kadının jinekoloji muayenesi, erkeğin de spermiogram yaptırması gerekiyor. Çıkacak sonuçlara göre tedavi şekillenecektir.