Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 12 Eylül 2008  

Günün mönüsü



Çeltik kebabı
Bonfileyi keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin.Fırın ızgarasında çevirerek altını ve üstünü 1-2 dakika pişirin. Tavada margarini eritin. Izgarada pişmiş bonfileleri sote edin. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Patatesi kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Sıvı yağda kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu ilave edin. Izgarada kızarttığınız etleri de ekleyin. Domates ve biberi ızgarada kızartıp, garnitür olarak yemeğin yanında servis yapın.

Malzemeler
* 200 gr. Bonfile
* 1 Çorba Kaşığı Margarin
* 1 Adet Patates
* 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
* 1/2 Domates
* Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)
* 1 Adet Sivribiber 1 Tutam kekik Tuz , Karabiber

* * *
Bohça böreği
lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın. Yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yufkanın birini tezgaha yayın. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Üç katı üst üste harçla sıvayın. Yirmiye yirmi santimetre kareler halinde kesin. Ortalarına ıspanaklı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın ve pişirin...

Malzemeler
* 3 Adet Yufka
* 3 Adet Yumurta
* 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
* 1/2 Kg Ispanak
* 100 gr Beyaz Peynir
* Yeteri kadar tuz
* 2 Yemek Kaşığı Susam
* 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber

* * *
Elmalı güllaç
Güllacı hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın. Elmanın hiç suyu kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın. Hazırladığınız püreyi güllac yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın. Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin. Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün. Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin.

Malzemeler
* 10 Yaprak Güllaç
* 4 Su Bardağı Süt
* 2 Su Bardağı Toz
* Şeker
* 1 kahve fincanı gül suyu
* 6 orta boy elma
* 2 kivi (Dilimlenmiş)




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Hangisi 'dost'!Oprah yine zirvede
Gonca KaranfilSahur mutlaka yapılmalı
İktidarsızlık ilaçla düzelebilirTerapi çözümü
Kızlık zarı yırtılmayabilirUltrasona önem verin
Hemoroid kanserleşmezÇılgınlığa devam...
Hareketsizlik sırt ağrıtıyorİdeal spor, yüzme ve koşu
Ayağınızdan olmayınDünyanın defnesi Türkiye'den
Sahurda kuruyemiş tok tutarŞizofreninin nedeni beyinde
Aşk mesajlarıAcil servis
Takvimin bugünüElveda Rumeli-92
GÜNCEL
Başka Başka Dila'lar ölmeyecek
Güzel Dila'nın ölmesiyle gözlerin çevrildiği Kuşhan'ın ruhsatsız...
Big Bang caizmiş!
Türkiye'de düğün hastanede...
Timsah gözyaşı
Çocukları ölüme yollamış
'İstek'ten ölüm çıktı
Gönül rızasıyla fişleme!
SPOR
İşte İşte bu sorular cevap bekliyor
Sarı-Lacivertli kulübün başkanının özellikle Mehmet Aurelio'nun...
Hata yapıyoruz ders almıyoruz
Fener'e ağır fatura
Tenis maçı yaptılar
Lincoln'e uyarı
Başkandan ince ayar
Şener'e hediye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 29°C 18°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 31°C 14°C 
İZMİR Az Bulutlu 32°C 24°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 30°C 22°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 35°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 37.453,460 D:% -4,69
DOLAR S: 1,264 D:% 2,14
EURO S: 1,756 D:% 0,72
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi