Barbekü soslu tavuk Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. 200ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin. Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın. Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin. Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun.
Malzemeler * 4 Adet Tavuk Budu * Tuz, Karabiber * 300 ml. Barbekü Sosu veya Ketçap * 500 gr. Kereviz Sapı * 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ * Şeker * 1 Tatlı Kaşığı Sirke
* * * Cevizli patlıcan Patlıcanları yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizin. Domatesleri soyup rendeleyin, sarımsakları soyun ve iyice ezin. Unu zeytinyağında kavurup, içine domates, sarmısak ve tuz katın. Pütürsüz ve koyu kıvamlı olunca sirke ve dövülmüş ceviz içini ilave edin. Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine döküp, en üstü kızarıp, kesilicek katılığa ulaşana kadar fırınlayın.
Malzemeler * 1 kg patlıcan * 4 yemek kaşığı un * 750 gr domates * 10 diş sarmısak * 100 gr ceviz * 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* * * Maydanoz salatası Maydanozu iyice yıkayıp, ince ince kıyarak servis tabağına yayın. Üzerine küçük küçük doğradığınız domatesi, salatalık turşuyu koyun. Bir kaba koyduğunuz bulgurun üstünü bir parmak yüksekliğinde geçecek şekilde sıcak su koyun. Bulgur iyice kabarıp suyunu çekince karışıma ilave edip harmanlayın. Yağı ve limonunu da eklediğinizde maydanoz salatası servise hazırdır.
Malzemeler * 3 demet maydanoz * 1 çay bardağı kısırlık bulgur * 2 adet domates * 2 adet salatalık * 2 adet salatalık turşusu * Yeteri kadar limon, sirke * zeytinyağı