Ekşili patates Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin. Sarımsağı havanda dövün ve patatesleri kızarttığınız yağda hafifçe çevirerek salçayı ekleyin. Limon suyunu sıkıp pişirin. Servis tabağındaki patateslerin üzerine tuz serpip hazırladığınız sarımsak sosunu dökerek servise sunun.
Malzemeler * 4 Patates * 1 Baş Sarmısak * 1/2 Demet Maydanoz * 1 Tatlı Kaşıgı Biber Salçası * 1 Su Bardağı Zeytinyağı * 1 Limon * Tuz
* * * Ceviz soslu makarna Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın. Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı. tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun.
Malzemeler * 2 yemek kaşığı sıvı yağ * Sos malzemesi: * 1 Su bardağı ceviz * 1 su bardağı süt * 3 diş sarımsak * Yarım taze ekmek içi * 1 çay kaşığı pul biberi * Yeteri kadar tuz
* * * Pudingli ayva Ayvaları ortadan ikiye ayırın. Ayıklayıp tencereye dizin. Ortasına toz seker serpin. Suyu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca ayvaları servis tabağına alın. Rendelenmiş elmaya, cevizi karıştırın. Ayvaların ortasına doldurun. Pudingi sütle karıştırıp orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince 1 tatlı kasığı margarini ilave edip, karıştırarak eritin ve ocaktan alın.
Malzemeler * 2 adet ayva * 2 çay bardağı toz seker * 1 çay bardağı su * 1 adet rendelenmiş elma * 2 çorba kasığı ceviz * Yarım paket hazır kakaolu puding * 1 su bardağı süt * 1 tatlı kasığı margarin * 1 çorba kasığı rendelenmiş çikolata