İstenmeyen gebeliğin önlenmesi için en güvenilir yöntem doğum kontrol haplarıdır. İlaçlar adet kanamasını azaltabilir....
* Merhaba, bir yıllık evliyim. 2 aydır doğum kontrol hapı ile korunuyorum. İlaçtan önce adetlerim düzenliydi. İlaçtan sonra adetlerimde düzensizlikler oldu. Sizce bu normal midir, doktora tekrar gitmem gerekir mi? Doğum kontrol hapları (özellikle düşük dozlu doğum kontrol hapları), yüzde 30 kadında lekelenme tarzında ara kanamalara neden olur ve bu haplar kural olarak adet kanamasını azaltır. Adet kanamasını azaltıcı etki hap kullandıkça devam eder ve istenen bir etkidir. Yani size zarar vermez. Lekelenme tarzındaki ara kanama ise vücut bu düşük doza alışınca, genellikle 3 kutu sonunda ortadan kalkar. Eğer 3 kutu sonunda devam ederse hap markası değiştirilmelidir.
* 7 aylık hamileyim. Bebeğim ters duruyormuş, kafası yukarıda ayaklar aşağıda. Doktorum sezeryan dedi, bebek doğuma kadar döner mi acaba? Bebeğin pozisyonu doğum ağrıları başlayana kadar değişebilir, ancak özellikle 34. haftadan sonra genellikle sabit kalır. Şu anda sezaryan kararı vermek için erken olabilir.
* 33 yaşındayım, 5 yıllık evliyim. Benim sorunum sürekli akıntımın olması. Gelen akıntı koyu ve kokulu. Ne yapmalıyım? Bu hastalık eşime de bulaşır mı? Öncelikle akıntı sebebini bilmeden eşinize bulaşıp bulaşmayacağını söyleyemem. Sizin hemen bir jinekoloji muayenesi ve pap-smear testi yaptırmanız gerekiyor. Nedeni bulunduktan sonra tedavi çoğu zaman kolaydır. Bazı durumlarda eş tedavisi de gerekebilir.
* Merhaba benim kan grubum A Rh (+), nişanlımın kan grubu B Rh (+). Çocuğumuzun sakat ya da doğmama ihtimali nedir? Hamile kalmam sakıncalı mı? Kan uyuşmazlığı kadının Rh (- ) kan grubuna sahip olması, erkeğin de Rh (+) olması durumunda söz konusudur. Bu durumda alınan bazı önlemlerle sağlıklı bebek dünyaya getirilmesi tümüyle mümkündür. Sizin kan gruplarına bakıldığında herhangi bir sorun gözükmüyor.