Güllaç Hazırlanışı Sütü kaynatın, daha sonra şeker ve vanilini ekleyip karıştırarak, erimesini sağlayıp, ılımaya bırakın. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılık süt gezdirin. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin. Tepsiyi buzdolabında 1 saat bekletin. Güllaça, gülsuyunu isterseniz kullanabilirsiniz. Ceviz ya da fıstık ara katlara eklenebilir.
Malzemeler * 10-11 güllaç yufkası * 2.5 lt. süt * 750 gr. toz şeker * 1 paket şekerli vanilin * Nar taneleri * Dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı
* * * Fırında misket köfte Hazırlanışı Kıymaya soğanı, ekmeği, tuzu ve karabiberi ekleyip, yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler yapın. Köfteleri fırın kabınıza sıralayın. Domates püresini, sütü, fesleğeni ve tuzu bir kabın içinde karıştırın, köftelerin üzerine dökün. Mozzarellayı dilimleyip, köftelerin üzerine sıralayın. 180 derecede pişirin.
Malzemeler * 250 gr. kıyma * 1 baş küçük soğan * Tuz, karabiber * 1 dilim bayat ekmek içi Sosu İçin: * 1 bardak domates püresi * 1 tatlı kaşığı fesleğen * 1 çay bardağı süt * 150 gr. mozzarella
* * * Kabak Graten Hazırlanışı Kabakları doğrayıp, 5 dakika haşlayın ve borcama dizin. Beşamel sosu kabakların üzerine dökün. Domatesleri dilimleyip sıralayın. En son kaşarı ve kekiği serpiştirin. 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Malzemeler * 3 adet kabak * 2 adet domates * 1 kaşık rendelenmiş kaşar * Kekik, tuz * Beşamel sos