Brüksel lahanalı bonfile 2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın. İrmiği ilave edip pişirin. Bu arada soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada margarini eritip soğanı kavurun. Brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin. Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin. 10 dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın. İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın. Bir diğer tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde bekletin. Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın. Servis yapın. MALZEMELER * 700 gr. Brüksel lahanası * 3 su bardağı et suyu * 125 gr. irmik * 4 çorba kaşığı sıvı yağ * 1 soğan * 1 çorba kaşığı margarin * 1 defne yaprağı * 200 gr. süt kreması * tuz, karabiber * 4 bonfile
Erişte pilavı Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin. Suya erişteyi ilave edin. Suyunu çektirerek pişirin. Tereyağını tavada kızdırıp erişteye dökün. Yarım saat demlendirdikten sonra servise sunun. MALZEMELER * 2 su bardağı fırınlanmış erişte * Yarım çay bardağı pirinç * 3 yemek kaşığı tereyağı * Yeteri kadar tuz
Domates tatlısı Domatesleri yıkayıp sıcak suya atın. 5 dakika suda bekletin. Çıkarıp kabuklarını soyun. Ortasındaki çekirdeklerini ayıklayın. İçine 2-3 adet fındık koyup karanfille ağzını kapatın. Ayrı bir tencereye şekeri üzerini örtecek kadar az suyla ateşe koyun. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. İçine tarçın, karanfil, çok az da kırmızı şeker boyası koyun. Şurup koyulaşmaya başlayınca domatesleri içine koyun. Ocağın altını kısın. Domatesler şurubu çekmeye başlayınca 2-3 adet limon tuzu koyun. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Üzerini fındık, yeşil fıstık, hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun. MALZEMELER * 10 adet oval domates * 1,5 bardak toz şeker * 2 adet çubuk tarçın * 10 gr. karanfil * 100 gr. findık (tarçınla karanfilin yerine kızamık şekeri olabilir) * Süslemek için yeşil fıstık, hindistan cevizi * 2-3 adet limon tuzu