Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 05 Eylül 2008  

Günün mönüsü



Brüksel lahanalı bonfile
2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın. İrmiği ilave edip pişirin. Bu arada soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada margarini eritip soğanı kavurun. Brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin. Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin. 10 dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın. İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın. Bir diğer tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde bekletin. Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın. Servis yapın.
MALZEMELER
* 700 gr. Brüksel lahanası
* 3 su bardağı et suyu
* 125 gr. irmik
* 4 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 soğan
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 defne yaprağı
* 200 gr. süt kreması
* tuz, karabiber
* 4 bonfile

Erişte pilavı
Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin. Suya erişteyi ilave edin. Suyunu çektirerek pişirin. Tereyağını tavada kızdırıp erişteye dökün. Yarım saat demlendirdikten sonra servise sunun.
MALZEMELER
* 2 su bardağı fırınlanmış erişte
* Yarım çay bardağı pirinç
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* Yeteri kadar tuz

Domates tatlısı
Domatesleri yıkayıp sıcak suya atın. 5 dakika suda bekletin. Çıkarıp kabuklarını soyun. Ortasındaki çekirdeklerini ayıklayın. İçine 2-3 adet fındık koyup karanfille ağzını kapatın. Ayrı bir tencereye şekeri üzerini örtecek kadar az suyla ateşe koyun. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. İçine tarçın, karanfil, çok az da kırmızı şeker boyası koyun. Şurup koyulaşmaya başlayınca domatesleri içine koyun. Ocağın altını kısın. Domatesler şurubu çekmeye başlayınca 2-3 adet limon tuzu koyun. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Üzerini fındık, yeşil fıstık, hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun.
MALZEMELER
* 10 adet oval domates
* 1,5 bardak toz şeker
* 2 adet çubuk tarçın
* 10 gr. karanfil
* 100 gr. findık (tarçınla karanfilin yerine kızamık şekeri olabilir)
* Süslemek için yeşil fıstık, hindistan cevizi
* 2-3 adet limon tuzu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Nefes' almadan zirveye çıktıDünyayı kurtaracak 6 madde
Obama ünlüler ordusuRamazan'da kilolarla savaşmayın
Sperm sıcak sevmezGebelikte ilk 3 ay çok önemli
Okul korkusu kronik olabilir!Varikoselde ameliyat şart
Eğreti Gelin'den sonra...Ramazan'a özel eğlence
Aralarına yaş farkı girmişHelin'e Abla yasakları
Sosyetik çift, ikinci kez...ABD'de Osmanlı rüzgarı
Nostaljik sonbaharBaşınız ağrımasın
Çizgi filmler ayağınıza gelsinKepek gidiyor ve geri gelmiyor
20 yaş dişini çektirinÖksürük şurubu kalp dostu
Obezlik erkeği vuruyorDeniz taksi zorladı
Aynı karedeyer almadılarAilesine inat sokaklarda
Gençlere taş çıkartıyor...'Friends' yıldızı ekranda
Diaz düşman çatlatıyorTakvimin bugünü
Elveda Rumeli-87Acil servis
Aşk mesajları
GÜNCEL
Canavara Canavara kaydoldu
ÖSS'de başarılı olan 18 yaşındaki Gamze, Balıkesir Üniversitesi'ni...
'Deprem 2 yıl sonra kapımızda'
Tinerci dehşeti
Ders zili su tasarrufu için...
Kıskanç koca boğaz kesti!
Anneye 'özen' davası
Ana-kızın ölüm tuzağı
SPOR
İşte İşte Eto'o gerçeği
Yönetim, 12 Ağustos'ta Eto'o'nun menajeri Hasan Çolakoğlu ile bir...
Kulübeni söyle bana!
Aragones'ten son uyarılar
Kadıköy'de dev zirve
Besiktaş şampiyon ben de kral...
Yattara için seferberlik
Yönetim kılıfı hazırlamış
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 29°C 20°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 34°C 19°C 
İZMİR Az Bulutlu 32°C 20°C 
ANTALYA Az Bulutlu 33°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.556,370 D:% -1,91
DOLAR S: 1,226 D:% 1,45
EURO S: 1,767 D:% 1,23
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi