Enginarlı piliç Kaynayan 2 su bardağı suya 1 küçük tabak pilici, havucu ve soğanı ekleyin. 15 dakika kaynatın. Yine ufak doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş enginarları ekleyin. 5 dakika daha haşlayın. Yemeğin suyundan yarım su bardağı kadarını bir kenara ayırın. Unu kavurun. Muskat, karabiber ve yeterince tuzu ilave edin. Karıştırarak, 3 dakika pişirin. Yumurta sarısı ve kremayı çırpın. Sıcak unlu sosu hızlı karıştırarak, kremalı karışımı ekleyin. Pilici fırın tepsisine dizin. Sebzeleri üzerine koyun. Kremalı karışımı sebzelerin üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve pişirin. MALZEMELER * Bir küçük Piliç * İnce bir adet havuç * 1 adet küçük boy soğan * 3 adet konseerve enginar * 1 adet patates * 2 su bardağı su * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı un * 1 çay kaşığı muskat * Tuz, karabiber * 1 küçük kutu krema * 1 adet yumurtanın şansı * 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri * İnce kıyılmış maydanoz
Havuç Helvası Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin. Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin. Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin. Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun. Üzerine fistık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun. MALZEMELER * 1 çorba kaşığı margarin l1,5 kg havuç * 3 su bardagı süt * 2 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı nişasta * 1 su bardağı şeker * 2 çorba kaşığı pekmez * 1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fıstık * 1 çay bardagı süt
Taze bitki salatası Karnabaharı orta büyüklükte çiçeklere ayırın. Sonra bol tuzlu suda çöl hafif yumuşayana dek haşlayın. Geniş bir kapta karnabahar çiçeklerini, ince kıyılmış taze naneyi, maydanozu ve rokayı karıştırın. Ayrı bir kapta portakal ve limon suyunu karıştırın. Servis tabağına aldığınız salatanın üzerine döktükten sonra servis yapın. MALZEMELER *1 adet orta boy karnabahar * 1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane * 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz * 1 çorba kaşığı ince doğranmış roka * 2 çorba kaşığı portakal suyu * 2 çorba kaşığı limon suyu * Tuz