Dolgulu köfte Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun. İç için ayrılan 100 gram kıymadan fındık iriliğinde köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ortasını açıp, köfteleri yerleştirin. Elinizde yuvarlayın. Tüm hamur bitince bol suda haşlayın. Bu arada domates sosunu hazırlayın. Bunun için domates, kesme şeker, sıvı yağ, sarımsak ve defne yaprağını robottan geçirin. 2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Köftelerin üzerine tereyağı gezdirin. Domates sosu ile servis yapın.
Malzemeler * 2 su bardağı bulgur l1 tatlı kaşığı kırmızıbiber * 1 adet yumurta * 100 gram kıyma * 1 çorba kaşığı irmik * 2 adet haşlanmış patates * Tuz * İçine: 100 gram kıyma * Domates sosu için: * 2 adet domates * 2 adet kesme şeker * 1 çorba kaşığı sıvı yağ * 2 diş sarımsak * 1 defne yaprağı * 2 diş sarmısak
* * * Ayvalı pilav Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun.
Malzemeler * 2 su bardağı pirinç * 2 adet ayva * 3 yemek kaşığı tereyağı * 2 su bardağı et suyu * 1 yemek kaşıgı dolma fıstığı * 1 yemek kaşığı dolma üzümü * 2 adet kesme şeker * 1 çay kaşığı safran * Yarım limon suyu, tuz
* * * Bademli helva Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Bu işlemi en az 25-30 dakika sürdürün. Şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın. Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin. Tencerenin üzerine bez veya emici bir kağıt örterek kapağını kapatıp demlendirin. Ilınınca geniş ve düz bir servis tabağına kalıplarla şekil vererek yerleştirin.
Malzemeler * 9 kahve fincanı iri irmik * 4 kahve fincanı margarin * 100 gr. beyaz badem * 3 su bardağı tozşeker * 4 su bardağı süt * 1 paket vanilya * 3-4 çorba kaşığı acı badem veya tarçın * 2 çorba kaşığı tozşeker