Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 02 Eylül 2008  

Günün mönüsü



Fasülye bastısı
Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun. Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1 -2 dakika daha kavurmaya devam edin. Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin. Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun. Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın.

Malzemeler
* 1.5 kg. kurufasulye l1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti l100 gram pastırma
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 baş soğan
* Kırmızıbiber
* Tuz
* Karabiber

* * *
Fırında peynirli kabak
Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın. Ve süzün. Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı ezerek püre haline getirin. Kabakları uzunlamasına bölüp fırın kalıbına yayın. Ortalarını küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın. Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun. Üzerini kırmızıbiberle süsleyin. Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin. Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın. Sıcak servis yapın.

Malzemeler
* 4 adet kabak
* 150 gram beyaz peynir
* 1 adet yumurta
* 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 demet dereotu
* Kırmızıbiber, tuz

* * *
Güllaç
Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın. Ortasına dövülmüş cevizi koyun. Yanlarını ortada toplayıp, katlayın. Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin. Kalan sütü üzerine dökün. Gül suyu ilave edin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Malzemeler
* 2 buçuk su bardağı toz şeker
* 1 paket güllaç
* 250 gram dövülmüş ceviz
* Çeyrek çay bardağı gül suyu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Aşkın büyüsünü nazire bozdu!Tek gece için binlerce euro
Dinimi asla değiştirmemİftar sofrasında 'cimri'...
Oruç tutarak zayıflanabilir mi?Vücudunuz Ramazan'da rahat etsin
Çocuk için tek sperm yeterOkul stresi pekiyi mi?
Kontrolü bırakma!Bebeğin için 'folik asit'
Diyabetli spor yapmalıStres çocuğu hasta ediyor
Enginar karaciğer dostuKansere karşı kahve dopingi
İftarda sindirirek yiyinAşk mesajları
Acil servisTakvimin bugünü
Elveda Rumeli-84
GÜNCEL
Yunanlılar'ın Yunanlılar'ın büyük ayıbı
Küçük kulaçlarıyla dünya barışı için dev adımlar atan 13 yaşındaki...
Şehit babanın adı miras kaldı
Ucuz balık müjdesi
Trafik canavarı 'EDS'de...
Fidyecilere linç girişimi
'Oğlum vatana helaldir'
Mühendisin acı ölümü
SPOR
Kartal Kartal sağlam uçuyor
İlk yarıda pozisyon bulamayan, ancak pozisyon da vermeyen...
Strese girmeyelim
Tek gerçek Fener
Skibbe gidiyor!
Lincoln'ü gönderin
Fatih Terim'den dostluk...
Hedefim Real Madrid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 29°C 22°C 
ANKARA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 32°C 16°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 31°C 22°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 30°C 22°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 22°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.456,770 D:% -0,97
DOLAR S: 1,183 D:% 0,21
EURO S: 1,727 D:% -0,26
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi