Fasülye bastısı Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun. Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1 -2 dakika daha kavurmaya devam edin. Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin. Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun. Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın.
Malzemeler * 1.5 kg. kurufasulye l1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti l100 gram pastırma * 1 yemek kaşığı tereyağı * 2 baş soğan * Kırmızıbiber * Tuz * Karabiber
* * * Fırında peynirli kabak Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın. Ve süzün. Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı ezerek püre haline getirin. Kabakları uzunlamasına bölüp fırın kalıbına yayın. Ortalarını küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın. Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun. Üzerini kırmızıbiberle süsleyin. Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin. Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın. Sıcak servis yapın.
Malzemeler * 4 adet kabak * 150 gram beyaz peynir * 1 adet yumurta * 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 demet dereotu * Kırmızıbiber, tuz
* * * Güllaç Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın. Ortasına dövülmüş cevizi koyun. Yanlarını ortada toplayıp, katlayın. Katladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizin. Kalan sütü üzerine dökün. Gül suyu ilave edin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Malzemeler * 2 buçuk su bardağı toz şeker * 1 paket güllaç * 250 gram dövülmüş ceviz * Çeyrek çay bardağı gül suyu