Kadınbudu köfte Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanın sarısı ile, daha önceden haşladığınız pirinci de ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp hamur yapın. Elinizle köfte hamurundan bezeler koparıp, büyükçe şekiller verin. Diğer taraftan tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın.1-2 dakika tutup çıkardıktan sonra önce una sonra yumurta sarısına buladığınız köfteleri ayçiçek yağında kızartıp servis yapın.
Malzemeler * 600 gr. kıyma * 1 adet soğan * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kırmızıbiber * 2 adet yumurta sarısı * 1 kahve fincanı haşlanmış pirinç * 1 su bardağı un * Tuz * Ayçiçek yağı
* * * Bezelyeli etli börek Doğranmış kuzu etlerini bıraktıkları suyu çekene dek kavurun. Soğanları ilave edip pembeleştirin. Domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirin.Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alın. Milföyleri zarf şeklinde kapatarak ters çevirin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Fırında indirerek üzerleri kızarana dek pişirin.
Malzemeler *1 paket milföy hamuru (10 luk pakette) * 250 gr. kuzu eti * 2 adet ota boy soğan * 2 adet orta boy domates * 1 su bardağı haşlanmış bezelye * 1 yumurtanın sarısı * 1 demet maydanoz * 1 çorba kaşığı margarin * 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* * * Fasülye salatası Kuru fasulyeyi haşlayın. İçinden 1 su bardağı fasulyeyi ayırın. Kalanı ise, blendırdan geçirin. Ayırdığınız fasulyeleri sirkeli suda bekletin. Fasulyeyle yarım limonun suyu, tahin ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp sos yapın. 1 su bardağı fasulyeyi servis tabağına alın. Soğanı doğrayıp, maydanozu ekleyin. Üste de sosu dökün. Zeytinyağı gezdirin. Malzemeler * 2 su bardağı kuru fasulye * Yarım çay bardağı sirke * Yarım limonun suyu * 1 çay bardağı tahin * 3 diş sarmısak * 1 adet soğan * Yarım demet maydanoz * 1 çorba kasığı zeytinyağı * 1 adet kırmızı biber * 5 adet zeytin, tuz