Etli kabak çiçek dolması Hazırlanışı: Kabak çiçekleri yıkanıp içlerindeki parçalar tabanını delmeyecek şekilde kopartılır. Soğan incecik doğranır. Kıyma, soğan, pirinç ve baharatlar karıştırılır. Kabak çiçeklerinin içi doldurulup yaprakları ile üstü kapatılır. Tencerenin dibine yağlı kağıt serilir. Çiçekler dizilip, yarısına gelecek kadar su konulur. En son çiçeklerin üzerine zeytinyağı gezdirilip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirilir. 10 dakika demlendirildikten sonra servis edilir.
Malzemeler (2 Kişilik) * 10 adet kabak çiçeği * 2 yemek kaşığı kıyma * 1/2 adet soğan * 1 yemek kaşığı pirinç * 1 çay kaşığı nane * 1/2 çay kaşığı yeni bahar * Zeytinyağı * Tuz * Karabiber * * * Fındıklı kurabiye Hazırlanışı: Oda ısısındaki yağı ve pudra şekerini mikserle çırpın. Yumurtayı ilave edip hamura yedirin. Unu, kabartma tozu ve vanilyayı karışımın üstüne eleyin. Fındığı ve koyup hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğündeki hamurları yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Malzemeler * 125 gram tereyağı * 3/4 su bardağı pudra şekeri * 1 adet yumurta * 1/4 su bardağı zeytinyağı * 3/4 su bardağı fındık * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya * 3 su bardağı un
* * * Profiterol Hazırlanışı: Margarini eritin, suyu ve tuzu koyup kaynatın. Unu ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları kırın, elinizle yoğurarak hamura yedirin. Hamuru sıkma torbasına koyun. Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 45 dakika pişirin. Krem şantiyi, sütü ve vanilyayı çırparak krema haline getirin. Kremayı sıkma torbasına koyun ve soğumuş olan topların içine sıkın. Çikolatalı sosu dökün.
Malzemeler Hamuru için: * 125 gr margarin * 1 su bardağı su l1 su bardağı un * Bir tutam tuz * 4 yumurta Kreması için: * 1 paket krem şanti * 1 su bardağı soğuk süt 1 paket vanilya Sosu: Hazır çikolata sosu