Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 30 Ağustos 2008  

Günün mönüsü



Etli kabak çiçek dolması
Hazırlanışı:
Kabak çiçekleri yıkanıp içlerindeki parçalar tabanını delmeyecek şekilde kopartılır. Soğan incecik doğranır. Kıyma, soğan, pirinç ve baharatlar karıştırılır. Kabak çiçeklerinin içi doldurulup yaprakları ile üstü kapatılır. Tencerenin dibine yağlı kağıt serilir. Çiçekler dizilip, yarısına gelecek kadar su konulur. En son çiçeklerin üzerine zeytinyağı gezdirilip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirilir. 10 dakika demlendirildikten sonra servis edilir.

Malzemeler (2 Kişilik)
*
10 adet kabak çiçeği
* 2 yemek kaşığı kıyma
* 1/2 adet soğan
* 1 yemek kaşığı pirinç
* 1 çay kaşığı nane
* 1/2 çay kaşığı yeni bahar
* Zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber

* * *
Fındıklı kurabiye

Hazırlanışı:
Oda ısısındaki yağı ve pudra şekerini mikserle çırpın. Yumurtayı ilave edip hamura yedirin. Unu, kabartma tozu ve vanilyayı karışımın üstüne eleyin. Fındığı ve koyup hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğündeki hamurları yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

Malzemeler
*
125 gram tereyağı
* 3/4 su bardağı pudra şekeri
* 1 adet yumurta
* 1/4 su bardağı zeytinyağı
* 3/4 su bardağı fındık
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 3 su bardağı un

* * *
Profiterol
Hazırlanışı:
Margarini eritin, suyu ve tuzu koyup kaynatın. Unu ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları kırın, elinizle yoğurarak hamura yedirin. Hamuru sıkma torbasına koyun. Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 45 dakika pişirin. Krem şantiyi, sütü ve vanilyayı çırparak krema haline getirin. Kremayı sıkma torbasına koyun ve soğumuş olan topların içine sıkın. Çikolatalı sosu dökün.

Malzemeler
Hamuru için:

* 125 gr margarin
* 1 su bardağı su l1 su bardağı un
* Bir tutam tuz
* 4 yumurta Kreması için:
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı soğuk süt 1 paket vanilya
Sosu:
Hazır çikolata sosu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Aysun Kayacı tıslıyorYıldız masajları
Hem lezzet hem şifaŞimdi alışveriş zamanı
Anne köftesi gibi Bardakta gıda çok moda
Beslenme şekli önemlidirArkadaşlık kurmalı
Tüp bebek tedavisinde yaş sınırıEnfeksiyon kadın sever
Gül ile gelen güzellikEylülde gel
Nostalji zamanı geldiEtkinlik takvimi
GÜNCEL
Barut Barut faciası
Kırıkkale'deki Makine Kimya Endüstrisi'nin Barut Fabrikası, dün peş...
Kızının ölümüne tanıklık etti
Ambulans ne işe yarar!
...Ve su savaşı başladı!
Zorla fuhuş yaptırdılar
Barış Gelini'ne adalet...
Yanan çocuklar ertesi gün...
SPOR
İkisi İkisi kolay biri zor
UEFA Kupası 1. tur kura çekimi dün Monaco'da gerçekleştirildi. S.
Tek rakibimiz Milan
Josico korkusu
Benden korkardı
Kusursuz fırtına
Turu İnönü'de atarız!
Milliler zorlanmadı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 31°C 23°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 33°C 21°C 
İZMİR Az Bulutlu 32°C 24°C 
ANTALYA Az Bulutlu 33°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 36°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.844,480 D:% -0,76
DOLAR S: 1,178 D:% -0,63
EURO S: 1,732 D:% -0,77
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi