Izgara köfte Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip ıslattığımız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edelim. İnce ince kıyılmış maydanozu ve diğer malzemeleri kattıktan sonra kıymayı iyice yoğuralım. Kıymayı, lezzetli olması ve daha iyi yapışmasi için sert bir zemine bir kaç kez vurun. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle ince uzun bir şekil verin. Kızgın yağa atarak köfteleri pişirerek, sebzeyle servis yapın.
Malzemeler * 500 gr Az Yağlı Kıyma * 1 Adet Soğan * 2 Dilim Bayat Ekmek İçi * 1 Adet Yumurta Sarısı * 1 Tutam Tuz * 1 Tutam Karabiber * 1 Tutam Kimyon * 6-7 Sap Maydanoz * Kızartmak için Sıvı Yağ
Ton balıklı makarna Makarnayı bol tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp, süzün. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, soğuması için bekletin. Ton balığı, kıyılmış maydanoz, mısır, mayonez ve limon suyunu karıştırıp, makarnaya ilave edin. Servis tabağına koyun.
Malzemeler * 1 paket burgu makarna * 1 kutu ton balığı * 1 çay bardağı konserve mısır * 2 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış) * 4 yemek kaşığı mayonez * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 adet limonun suyu * 1 çay kaşığı tuz
Kekikli tavuk salatası Piliç göğüslerini tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Tavada çok az zeytinyağıyla piliçleri soteleyin. Salataları iyice yıkayıp kurutun. Büyük parçalar halinde kesin. Hepsini bir tabağa alın. Pişmiş piliçleri küçük parçalara ayırıp salatanın üzerine serpiştirin. Mısır ve kiraz domatesleri de ilave edin. Kalan malzemeleri de blenderden geçirip salatanın üzerine dökün ve servis yapın.
Malzemeler * 5 Piliç Göğsü * 5 Dal Taze Kekik * 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı * 2 Yemek Kaşığı Haşlanmış Mısır * 4 Salata Yaprağı * 10 Kiraz Domates * Tuz, karabiber * 1 Demet Fesleğen * 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı * 4 Yemek Kaşığı Limon Suyu * 1 Çay Kaşığı Şeker * Tuz, Karabiber