Rokalı dana eti Baharatlı unu etlere bulayıtereyağı orta ateşte eritiniz. Taze soğanları koyup 3-4 dakika kavurunuz. Etleri tavaya koyup, sık sık karıştırarak 8-10 dakika, kızartınız. Et suyunu, şarabı ve hardalı ekleyip ateşi yükseltiniz ve devamlı karıştırarak kaynatınız. Doğranmış rokayı içine koyarak karıştırınız. Karışımı ısıtılmış bir servis tabağına alıp, kalan rokayla birlikte servis ediniz.
Malzemeler * 2 Çorba Kaşığı Baharatlı Un * 1 kg Dana Eti (göğüs kısmından, fazla yağı alınıp kuşbaşı doğranmış) * 60 gr Tereyağ (4 çorba kaşığı) * 12 Taze Soğan (ayıklanmış) * 1/2 Su Bardağı Et Suyu * 1/2 Su Bardağı Beyaz Şarap * 1 Tatlı Kaşığı Hardal * 6 Çorba Kaşığı Roka * (ince ince doğranmış) * 2 Demet Roka (ayıklanmış, yıkanmış)
* * * Güveç pilavı 125 gram tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet mantar ilave edip sote yapın. 1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun. Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin. 10 dakika pişirin. Yarım demet dereotunu karıştırın. Bir güveç kabına pilavı alınve pişirin...
Malzemeler * 2 su bardağı pirinç * 125 gr tereyağı * 1 adet soğan * 1 adet havuç * 6 adet mantar * 1 çorba kaşığı salça * 1 adet kesme şeker * 1 adet defne yaprağı * 2 su bardağı su * 1 çorba kaşığı kuşüzümü * 1 çay bardağı bezelye * 1/2 demet dereotu
* * * Bademli Helva Tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Bu işlemi en az 25-30 dakika sürdürün. Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın. Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin. Tencerenin üzerine bez örterek demlendirin.
Malzemeler * 9 Kahve Fincanı İri İrmik * 4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin * 100 gr Beyaz Badem * 3 Su Bardağı şeker * 4 Su Bardağı Süt * 1 Paket Vanilya * 3-4 Çorba Kaşığı Acı Badem ikörü veya Tarçın * 2 Çorba Kaşığı Tozşeker