Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 28 Ağustos 2008  

Günün mönüsü



Rokalı dana eti
Baharatlı unu etlere bulayıtereyağı orta ateşte eritiniz. Taze soğanları koyup 3-4 dakika kavurunuz. Etleri tavaya koyup, sık sık karıştırarak 8-10 dakika, kızartınız. Et suyunu, şarabı ve hardalı ekleyip ateşi yükseltiniz ve devamlı karıştırarak kaynatınız. Doğranmış rokayı içine koyarak karıştırınız. Karışımı ısıtılmış bir servis tabağına alıp, kalan rokayla birlikte servis ediniz.

Malzemeler
* 2 Çorba Kaşığı Baharatlı Un
* 1 kg Dana Eti (göğüs kısmından, fazla yağı alınıp kuşbaşı doğranmış)
* 60 gr Tereyağ (4 çorba kaşığı)
* 12 Taze Soğan (ayıklanmış)
* 1/2 Su Bardağı Et Suyu
* 1/2 Su Bardağı Beyaz Şarap
* 1 Tatlı Kaşığı Hardal
* 6 Çorba Kaşığı Roka
* (ince ince doğranmış)
* 2 Demet Roka (ayıklanmış, yıkanmış)

* * *
Güveç pilavı
125 gram tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet mantar ilave edip sote yapın. 1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun. Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin. 10 dakika pişirin. Yarım demet dereotunu karıştırın. Bir güveç kabına pilavı alınve pişirin...

Malzemeler
* 2 su bardağı pirinç
* 125 gr tereyağı
* 1 adet soğan
* 1 adet havuç
* 6 adet mantar
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 adet kesme şeker
* 1 adet defne yaprağı
* 2 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı kuşüzümü
* 1 çay bardağı bezelye
* 1/2 demet dereotu

* * *
Bademli Helva
Tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Bu işlemi en az 25-30 dakika sürdürün. Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın. Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin. Tencerenin üzerine bez örterek demlendirin.

Malzemeler
* 9 Kahve Fincanı İri İrmik
* 4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin
* 100 gr Beyaz Badem
* 3 Su Bardağı şeker
* 4 Su Bardağı Süt
* 1 Paket Vanilya
* 3-4 Çorba Kaşığı Acı Badem ikörü veya Tarçın
* 2 Çorba Kaşığı Tozşeker




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Gladyatör Eda dünyaya açılıyorGeri sayım başladı
Ruh halinize göre besleninDev ayakkabı heykelleri...
Selülit kadını seviyorKadınsı korkular
Sağlığı önemseyin Tek çocuğun dünyası...
Çoğul gebelik tesadüf değilBilgisayar hastalığına...
Cinsel özgürlük menopozla...Antidepresanlar aşk düşmanı
Tansiyon 'gaz'ı sevmiyorTrafik kalbi yoruyor
Aşk mesajlarıAcil servis
Takvimin bugünüElveda Rumeli- 81
GÜNCEL
İade-i İade-i vurgun
Yıldız, TOKİ'ye ait olan ve metrekaresi 300 dolardan satılan...
Taşıma su ile festival
Bir düğün iki cenaze
Ağabeylerine hayat verecekler
Değirmenin suyu belli
Bombacılar kamerada
Alo, 'Pet Taksi' buyrun
SPOR
Harika Harika parti
Semih'le perdeyi açan ve Alex'le farkı 2'ye çıkaran Fener, Tosiç'in...
Müjde! Fener 3. torbada
Aslan'a kıydılar
Yakışmadı Aslanım
Yanlız bırakmayın
Zamana ihtiyaç var
Josico geliyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 32°C 25°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 34°C 20°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 35°C 26°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 34°C 27°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 38°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.576,030 D:% -1,30
DOLAR S: 1,190 D:% -0,13
EURO S: 1,751 D:% 0,43
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi