Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 27 Ağustos 2008  

Günün mönüsü



Lahanalı biber dolması
Lahanayı ince doğrayın ve tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp süzün. 1 soğanı doğrayın. Diğer soğanı dilimleyin. 2 çorba kaşığı margarini eritip doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Lahanayı ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı 20 dakika tencere de kavurun. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir tencerede, soğan dilimlerini kavurun. Et suyunu ilave edip pişirin. Biberleri yıkayıp uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini ayıklayın. Peyniri bir çatalla ezin. Lahanalı karışıma ilave edin. Biberlerin iç kısmını tuzlayıp lahanalı karışımla doldurduktan sonra fırın kabına yerleştirin. Et suyunu ilave edip kabı fırına veri. Süt kremasını çırpıp tuz ve. Karabiberle tatlandırın...

Malzemeler
* 2 soğan
* 250 gr lahana
* 3 çorba kaşığı margarin
* Bir miktar yağ
* 2 su bardağı et suyu
* 8 çarliston biber
* Tuz , karabiber
* 100 gr beyaz peynir
* 100 gr süt kreması
* 1 - 2 sap taze soğan

Ceviz soslu makarna
Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın. Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı. tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun.

Malzemeler
* Yarım paket makarna
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* Sos malzemesi:
* 1 Su bardağı ceviz
* 1 su bardağı süt
* 3 diş sarımsak
* Yarım taze ekmek içi
* 1 çay kaşığı pul biberi
* Yeteri kadar tuz

Çin lahanası salatası
İlk önce sosu hazırlayın: Yağı, sirkeyi ve soya sosunu büyük bir kaseye koyun. İyice karışana dek çatalla çırpın. Mantarları ve soğanı ekleyip iyice karıştırın. 15 dak. marine edin. Mantar karışımını büyük bir salata kabına yerleştirip etrafına doğranmış Çin lahanası yapraklarını koyun ve ikisini iyice karıştırın.

Hazırlama:
Çin lahanası yapraklarını doğramak için yaprakları uzunlamasına kesin. Eğer büyükse, ikiye veya dörde bölüp ince doğrayın.

Malzemeler
*
300 gr Nohut
* 250 gr Çin lahanası, doğranmış
* 100 gr mantar, dilimlenmiş
* 4 büyük taze soğan doğranmış
Sos:
* 4 yemek kaşığı mısır yağı
* 2 yemek kaşığı sirke
* 1 yemek kaşığı soya sosu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Gecelerin bedeli pahalıya...Öğren de gel Charlize
Zaman tünelinde 'Mehmet Abi'Cildiniz gençleşsin...
Tedavi her hasta için...Düzensizlik de bir hastalıktır
İlginin dozu önemli Kısırlık tedavisinin zararı yok
'Mutluluğun' çaresi var Sık cinsellik prostat...
Vejetaryena soya fasulyesiHorlama yaşla artıyor
Başağrısını önemseyinKahve sirozdan koruyor
Aşk mesajlarıAcil servis
Elveda Rumeli-80Takvimin bugünü
GÜNCEL
İntihar İntihar oyunu
Daha önce 3 kez intihara kalkışan baba, işsiz kalınca yine aynı kozu...
Kayıt dışı bürokrat!
Ha bu ABD bizimdur
Fedakarlık mesaisi
'Duştaydım' dedi cezaevine...
Orman çiftliğinde 'içki' krizi
Çocuklar, cinayeti anlattı
SPOR
Haydi! Haydi! El ele Devler Ligi'ne
Devler Ligi 3.ön eleme rövanşında G.Saray rakip sahada S. Bükreş,...
Dünya Aslan'ı konuşuyor
Luis'e Yıldırım uyarı
Dev harekat Topuz&Jong
İlk maç gibi olmayacak!
Rehavete girmeyin
Daha iyi olacağız
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 32°C 24°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 35°C 22°C 
İZMİR Az Bulutlu 35°C 25°C 
ANTALYA Az Bulutlu 35°C 27°C 
ADANA Az Bulutlu 39°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.097,460 D:% -1,46
DOLAR S: 1,192 D:% 0,29
EURO S: 1,745 D:% -0,43
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi