Akdeniz usulü köfte Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Domateslerin suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın. Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin. Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın.
MALZEMELER * Kereviz Yaprağı * 1 Adet Kereviz * 100 gr Körpe Havuç * 2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi * 7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı * 200 gr Arpacık Soğanı * 4 Diş Sarmısak * Tuz, Karabiber * 80 gr Ceviz İçi * 80 gr Kurutulmuş Domates * 2 Dilim Tost Ekmeği * 1/2 Demet Maydanoz * 1 Küçük Demet Fesleğen * 4 Adet Ançuez Fileto * 500 gr Dana Kıyma * 1 Adet Yumurta * 5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Ayvalı pilav Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde başlayıp süzün. Ayva ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su, tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. İri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın. Uzerine kağıt örtüp kapağı kapalı olarak kısık ateşte demlenmeye bırakın.
MALZEMELER * 2 Su Bardağı Pirinç * 1 Ayva * 2 Soğan * 300 gr Kestane * 150gr Ceviz * 3 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı * 2 Çorba Kaşığı Tozşeker * 2 Tatlı Kaşığı Tarçın * 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı * 1 Limon Suyu * 3 Su Bardağı Sıcak Su * Birkaç Dal Maydanoz * Tuz, Karabiber
Ananaslı sufle Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yarım su bardağı kapasiteli sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. Kalan yağı şeker ve yumurta sarısı ile köpükleşinceye dek çırpın. Portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve elenmiş unu azar azar ilave edin. Ananas suyu ve sütü mikserle karıştırın. Yumurtalı harcı azar azar ilave edin. 1 tutam tuzla çırpılmış yumurta aklarını ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı sufle kaplarına dökün. Fırına verip 30-35 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
MALZEMELER * 6 Çorba Kaşığı Ananas Suyu * 2 Çorba Kaşığı Tereyağı * 1 Kahve Fincanı Tozşeker * 2 Yumurta * 2 Çorba Kaşığı Un * 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu * 2 Çay Bardağı Light Süt * 1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri * 1/2 Portakal Kabuğu Rendesi * Tuz