Çeltik kebabı Bonfileyi keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin. Fırın ızgarasında çevirerek altını ve üstünü 1-2 dakika pişirin. Tavada margarini eritin. Izgarada pişmiş bonfileleri sote edin. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Patatesi kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Sıvı yağda kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu ilave edin. Izgarada kızarttığınız etleri de ekleyin. Domates ve biberi ızgarada kızartıp, garnitür olarak yemeğin yanında servis yapın.
MALZEMELER * 200 gr. bonfile * 1 çorba kaşığı margarin * 1 adet patates * 2 çorba kaşığı yoğurt * 1/2 domates * Sıvı yağ (kızartmak için) * 1 adet sivribiber * 1 tutam kekik * Tuz * Karabiber
Aynalı tavuk salatası Ayvaların kabuklarını soyup dilimleyin ve iri iri doğrayın. Kararmamaları için üzerlerine limon suyu dökün. Göbek salatayı iri iri doğrayın. Tavuk etini tuzlu suda başlayıp iri küpler halinde kesin. Soğanları halka halka doğrayın. Tavuk, soğan, ayva ve doğranmış salatayı geniş bir kaba alın. Kapari ve tuz ekleyip karıştırın. Mayonez, zeytinyağı, sirke, hardal ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökün. Harmanlayıp servis yapın.
MALZEMELER * 1 göbek salata * 1 ayva * 1 tavuk göğüs eti * 1 soğan * 1 çorba kaşığı kapari * 125 gr mayonez * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı sirke * 2 çorba kaşığı hardal * 1 limon suyu * Tuz
Limonlu puding Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın. Temiz kuru bir kapta yumurta beyazlarını çırpın ve limon karışımına ekleyin ve kalıba dökün. Bu kalıbı daha büyük metal bir kabın içine yerleştirin ve metal kabın içine 2.5 cm. yüksekliığinde olacak şekilde sıcak su dökün. Pudingi fırında 1 saat kabarıp kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER * 3 büyük yumurta, sarısı ve beyazı ayrılmış * 3 yemek kaşığı un * 3 yemek kaşığı pudra şekeri * 175 ml süt * 25 gr tereyağı, * Rendelenmiş limon kabuğu * Pudra şekeri, üzerine serpmek için ve krema