Brüksel lahanalı bonfile 2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın. İrmiği ilave edip pişirin. Bu arada soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada margarini eritip soğanı kavurun. Brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin. Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin. 10 dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın. İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın. Bir diğer tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde bekletin. Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın. MALZEMELER * 700 gr Brüksel Lahanası * 3 Su Bardağı Et Suyu * 125 gr İrmik * 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ * 1 Soğan * 1 Çorba Kaşığı Margarin * 1 Defne Yaprağı * 200 gr Süt Kreması * Tuz, Karabiber * 4 Bonfile
*** Dana jambonlu salata Tuzu ve bezelyeleri koyun. Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak. pişirin. Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar, 4-5 dak. daha pişirin. Süzüp soğumaya bırakın. Büyük bir kasede mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın. Lahanayı, jambonu, kabakları ve bezelyeyi ekleyin. Tekrar karıştırın. Karışımı taze soğanla süsleyin... MALZEMELER * 250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiş * 600 ml su tuz * 150 gr taze bezelye * 250 gr kabak, dilimlenmiş * 2 yemek kaşığı mayonez * 4 yemek kaşığı yoğurt * 1/2 çay kaşığı hardal tozu taze çekilmiş karabiber * 250 gr lahana * Taze soğan
*** Üzümlü fırın sütlaç Pirinci bır bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Uzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın. Karışimi, ateşe dayanıklı kaselere bölüştürün. Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin. Uzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın. Not: Uzümler tatlı olduğu için tarifte şeker miktarı az tutulmuştur. MALZEMELER * 1/2 kg Süt * 1/2 Bardak Şeker * 1 Kahve Fincanı Pirinç * 3/4 Bardak Çekirdeksiz * Kuru Üzüm * 1 Çimdik Tuz * Tarçın yada Antepfıstığı