Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 22 Ağustos 2008  

Günün mönüsü



Brüksel lahanalı bonfile
2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın. İrmiği ilave edip pişirin. Bu arada soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada margarini eritip soğanı kavurun. Brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin. Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin. 10 dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın. İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın. Bir diğer tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde bekletin. Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın.
MALZEMELER
*
700 gr Brüksel Lahanası
* 3 Su Bardağı Et Suyu
* 125 gr İrmik
* 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
* 1 Soğan
* 1 Çorba Kaşığı Margarin
* 1 Defne Yaprağı
* 200 gr Süt Kreması
* Tuz, Karabiber
* 4 Bonfile

***
Dana jambonlu salata
Tuzu ve bezelyeleri koyun. Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak. pişirin. Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar, 4-5 dak. daha pişirin. Süzüp soğumaya bırakın. Büyük bir kasede mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın. Lahanayı, jambonu, kabakları ve bezelyeyi ekleyin. Tekrar karıştırın. Karışımı taze soğanla süsleyin...
MALZEMELER
*
250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiş
* 600 ml su tuz
* 150 gr taze bezelye
* 250 gr kabak, dilimlenmiş
* 2 yemek kaşığı mayonez
* 4 yemek kaşığı yoğurt
* 1/2 çay kaşığı hardal tozu taze çekilmiş karabiber
* 250 gr lahana
* Taze soğan

***
Üzümlü fırın sütlaç
Pirinci bır bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Uzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın. Karışimi, ateşe dayanıklı kaselere bölüştürün. Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin. Uzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın. Not: Uzümler tatlı olduğu için tarifte şeker miktarı az tutulmuştur.
MALZEMELER
*
1/2 kg Süt
* 1/2 Bardak Şeker
* 1 Kahve Fincanı Pirinç
* 3/4 Bardak Çekirdeksiz
* Kuru Üzüm
* 1 Çimdik Tuz
* Tarçın yada Antepfıstığı




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Çiller torpili!4 mevsim bronzluk!
Yardım melekleriTedavide yenilikler umut veriyor
Klimalar hastalık bulaştırıyor'Bozuk para'dan 150 milyon dolar
Gisele organik modayı sevdi!Yalancının mumu çabuk söndü
Formuna kavuşmayı başardıHavuzda İbo Şov
Hem plajda sokakta hemSosyetik güzelin veryansını
Gizlice nişanlandıAnnelik provası
Beyazlamış saçlara rötuşBoyner'de yaz sonu fırsatı
İndirim!Asalet ve zarafet
Nostaljik Fuar GazinosuOkul öncesi öğrencilere destek
Hiroşima'ya 1000 turna havalandıKeten tohumu güzelleştiriyor
Üzüm suyu gençlik kaynağıKeira çok aşık
50. yaşına özel çanta...Ayrılmaz ikili oldular
'Boyu değil, aşkı önemli'5 kilometre vız geliyor
Cilt kanseri açık teni seviyorUyuşmazlık iğnesi
'Mikrodalga' tedavisiSevgisini paylaşmaz
Kısırlıkta tıbbi genel bilgilerElveda Rumeli - 75
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Terör Terör bu kez İzmir'de
Bebek katilleri kanlı ellerini İzmir'e de uzattı. Askeri ve polis...
İstihbarat 10 gün önce...
Melen Çayı, S.O.S. veriyor
İhmal mi öldürdü?
Yanlış cinayet!
'Kolsuz Kahraman'a burs ödülü
14'ünde 13 kişiyi yaraladı
SPOR
Fener'e Fener'e gidiyorum
Asbaşkan Mahmut Uslu ve Ali Yıldırım Villarreal'li yöneticilerle...
Aslan kralını alacak
Sürpriz istemiyorum
Aslan'a çifte müjde
Bu da güzel Azize
Türkiye için kazanacağım
Trabzon sabretmeli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 31°C 24°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 36°C 20°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 34°C 25°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 36°C 26°C 
ADANA Az Bulutlu 37°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.120,450 D:% 1,39
DOLAR S: 1,188 D:% -0,38
EURO S: 1,759 D:% -0,76
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi