İdrar kaçırma en çok kadınlarda görülür. Tedavisi sırasında en sık başvurulan yöntem; idrar yolu içine iki taraflı 'baloncuk' yerleştirmedir. İsteğe göre şekillendirilir....
İdrar kaçırma bir hastalık değil ,bir belirtidir. Ama buna neden olan hastalıkların ortadan kaldırılması ile her zaman tedavi edilemez. İdrar kaçırmanın, kendisini tedavi etmek gerekir. Örneğin rahim düşüklüğü tek başına tedavi edilse bile, neden olduğu idrar kaçırma devam eder. Buna karşın bir prostat hastalığı tedavi edildiğinde hastanın idrar şikayetleri düzelir. İdrar kaçırma kadınlarda daha sık görülür. Daha çok kas zayıflığı veya doğumlar nedeniyle oluşur. Erkeklerde ise genellikle iyi huylu prostat büyümesi sonucu ve bazen de prostat ameliyatları sonrası görülür. 65 yaş üstündeki kadınların yüzde 25'inde ve erkeklerin yüzde 15'inde vardır.
DİRENCİ ARTTIRMAK Cerrahi tedavinin amacı; ıkınma, zorlanma, gülme, hapşırma, öksürme gibi vücut içi basıncının aniden ve kontrolsüz arttığı durumlara karşı idrar yolunun direncini arttırmaktır. Günümüzdeki ileri teknoloji ile yeni teknikler ve malzemelerden yararlanarak, bu istenmeyen durumun tedavisinde önemli adımlar atılmıştır. Erkeklerde idrar tutucu kası desteklemek için, bu bölgeye destekleyici ilaçlar iğneyle verilir. Bu işlem idrar yolunu desteklemek veya idrar tutucu adaleyi güçlendirmek amacına yöneliktir.