Karabiberli Böf Etin yağını, margarini ve sıvı yağı iyice erittikten sonra 1 yemek kaşığı unu iyice kızarana kadar karıştırın. İnce ince doğranmış mantarları ilave ettikten sonra kızartma işlemine devam edin. Kızardıktan sonra, mantarların üzerine 2 kapak rom ve 1 bardak sütü döküp 2 dakika kadar kaynatın. Hazırladığınız sosu, kızartıp kenara aldığımız karabiberli böf'ün yanında sunun.
MALZEMELER *1/2 kg dana eti * Karabiber * Tuz
Mantar Rom Sosun Malzemesi * 1/2 Paket Margarin * 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ * 4 Yemek Kaşığı * Kızarttığınız Etin Yağı * 1 Yemek Kaşığı Un * 1 Tutam Karabiber, Kırmızıbiber,Pulbiber * 2 Avuç Mantar (ince doğranmış) * 2 Kapak Rom * 1 Su Bardağı Süt
Kofik dolması Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun. Kavrulan soğanların üzerine diğer malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Kofikleri, doldurup, tencereye dizin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
MALZEMELER * 1/2 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik) * 2 su bardağı pirinç * 1 yemek kaşığı kuşüzümü * 1 yemek kaşığı fıstık * 1 yemek kaşığı nane * 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu * 1 tatlı kaşığı toz şeker * 1.5 su bardağı sıvıyağ * 4 kuru soğan * 1 tatlı kaşığı tarçın, tuz
Portekiz sütlacı Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatan. Başka bir tencerede sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştarın. Haşlanmış pirinç, file fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleyerek kaynatın. Nişastayı suyla eritip, kaynamakta olan sütü koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin. Karışımı 10 dakika kaynatarak kaselere boşaltın.
MALZEMELER * 2 litre süt * 1 çay bardağı pirinç * 1 çay bardağı file fındık * 3 portakal kabuğunun rendesi * 1 paket vanilya * 2 yemek kaşığı tarçın * 1 çay bardağı antepfıstığı * 2 su bardağ şeker * 1/2 su bardağı nişasta