Balık graten sebzeli Balıkları temizleyip yıkayın. Süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra 5-10 dakika marine edin. Balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp alüminyum folyoya sarın. Orta ısılı fırında 8-10 dakika pişirin. Ekmek içini ufalayıp alüminyum folyoya serin ve kızgın fırına verip kızartın. Fırından alıp kaşar peyniri ve hardalla karıştırın. Balıkları fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız ekmekli karışımı balıkların üzerine yayın. Orta ısılı fırında 8-10 dakika daha pişirin. Havuç ve patatesleri soyun. Havuç ve biberi uzun şeritler halinde doğrayın. Patatesleri ikiye bölün. Hepsini tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün. Balıkları fırından çıkarıp servis tabağına alın. Patates, havuç ve biber eşliğinde sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER * 4 Beyaz Etli Balık * 2 Dilim Ekmek * 1 Çorba Kaşığı Tereyağı * 50 gr Kaşar Rendesi * 1 Çay Kaşığı Hardal * 2 Havuç * 4 Küçük Patates * 1 Çarliston Biber * Tuz, Karabiber
Ahtapot salatası Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın. Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın. Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın. Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün. Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. MALZEMELER * 300 gr. Haşlanmış Ahtopot * 30 Sap Yeşil Kuşkonmaz * 30 Parça Kıyılmış Domates * 230 gr. Yabani Roka * 2 Diş Kıyılmış Sarımsak * 10 Fesleğen Yaprağı * 2 Tutam Taze Kekik * 6 Çorba Kaşığı * Zeytinyağıl Sirke * Limonun Suyu 60 gr * Ezilmiş Siyah * Zeytin, tuz, Karabiber
Ayvalı humus Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın. Blenderde veya çatalla iyice ezin. Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin. Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin. Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün. Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın. MALZEMELER * 300 gr Nohut * 500 gr Tahin * 4-5 Diş Sarımsak * 1 Adet Ekmek Ayvası * Yarım Limon Suyu * 2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker * 2 çorba kaşığı bal * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber * Tuz