Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 20 Ağustos 2008  

Günün Mönüsü



Balık graten sebzeli
Balıkları temizleyip yıkayın. Süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra 5-10 dakika marine edin. Balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp alüminyum folyoya sarın. Orta ısılı fırında 8-10 dakika pişirin. Ekmek içini ufalayıp alüminyum folyoya serin ve kızgın fırına verip kızartın. Fırından alıp kaşar peyniri ve hardalla karıştırın. Balıkları fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız ekmekli karışımı balıkların üzerine yayın. Orta ısılı fırında 8-10 dakika daha pişirin. Havuç ve patatesleri soyun. Havuç ve biberi uzun şeritler halinde doğrayın. Patatesleri ikiye bölün. Hepsini tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün. Balıkları fırından çıkarıp servis tabağına alın. Patates, havuç ve biber eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
* 4 Beyaz Etli Balık
* 2 Dilim Ekmek
* 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
* 50 gr Kaşar Rendesi
* 1 Çay Kaşığı Hardal
* 2 Havuç
* 4 Küçük Patates
* 1 Çarliston Biber
* Tuz, Karabiber

Ahtapot salatası
Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın. Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın. Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın. Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün. Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
MALZEMELER
* 300 gr. Haşlanmış Ahtopot
* 30 Sap Yeşil Kuşkonmaz
* 30 Parça Kıyılmış Domates
* 230 gr. Yabani Roka
* 2 Diş Kıyılmış Sarımsak
* 10 Fesleğen Yaprağı
* 2 Tutam Taze Kekik
* 6 Çorba Kaşığı
* Zeytinyağıl Sirke
* Limonun Suyu 60 gr
* Ezilmiş Siyah
* Zeytin, tuz, Karabiber

Ayvalı humus
Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın. Blenderde veya çatalla iyice ezin. Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin. Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin. Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün. Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER
* 300 gr Nohut
* 500 gr Tahin
* 4-5 Diş Sarımsak
* 1 Adet Ekmek Ayvası
* Yarım Limon Suyu
* 2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
* 2 çorba kaşığı bal
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
* Tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sosyetede Hollywood seferberliği4 tekerlekli saray
Kilden gelen güzellikÇocuğunuzu hazırlayın
Hastalıklar haberciFoto muhabirliğinden izdüşümler
2009 model FatoşHelin ruhunu yansıtmış
Ultrasonla rahat edinKremsiz güneşe çıkmayın
Uykusuzluk şişmanlatıyorSüt yerine incir yiyin
Öpüşmek ömrü 5 yıl uzatıyorÇörek otu saça faydalı
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıElveda Rumeli-73
Lopez'in tahtına bir aday dahaHeidi'nin yelkenleri FORA!..
Anasına bak kızını alKorumasıyla dağıttı
Takvimin bugünüGüzelliğin tek sırrı: Doğallık!
Aşk ırmağıArkadaş hatırına...
Harun Kolçak OKULLU olduKüba'nın büyüsü ayağınıza...
Doğum sonrasıyapılacaklarÇoğul Gebelikler
İdrar yolu tedavileri
GÜNCEL
Canlı Canlı bomba dehşeti: 12 polis yaralı
Teröristler bu kez Mersin'i hedef aldı... Otobanda şüphe üzerine...
Bir Türkiye manzarası
Havadan kadrolar!
Çobanlıktan tıp fakültesine
Öğretmen atamaları yarın
Bebek ölümlerine soruşturma
Vahşi soygun
SPOR
Senna Senna çılgınlığı
Başkan Aziz Yıldırım'ın Villarreal'in 32 yaşındaki oyuncusuna...
Herkes utanacak!
Kazım gemileri yaktı
Seni istemiyoruz
Muhammed aşkına!
Tek handikap Skibbe
Mateja Kezman Resmen PSG'li
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 32°C 23°C 
ANKARA Az Bulutlu 34°C 20°C 
İZMİR Az Bulutlu 36°C 25°C 
ANTALYA Az Bulutlu 37°C 26°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 36°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.488,110 D:% -3,48
DOLAR S: 1,197 D:% 1,14
EURO S: 1,755 D:% 0,98
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi