Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 19 Ağustos 2008  

Günün Mönüsü



Biberli kuzu kızartma

Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Eti buzdolabında 30 dakika bekletin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, ince şerit şeklinde doğrayın. Taze soğanları ince kıyın. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye kavurduktan sonra eti ilave edip hızlı ateşte 1 dakika kavurun. Doğranmış biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip, biber hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak et suyunu ilave edip 1 dakika kaynatın. Ateşin altını kısıp et suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Biberli kuzu bonfileyi, yanında spagetti ile servis yapın.

MALZEMELER
* 500 gr. kuzu bonfile
* 1 adet sarı dolmalık biber
* 1 adet kırmızı dolmalık biber
* 6 adet yeşil soğan
* 2 dişsarmısak
* 1 çay bardağı et suyu
* 1 limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber

Cevizli patlıcan

Patlıcanları yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizin. Domatesleri soyup rendeleyin, sarımsakları soyun ve iyice ezin. Unu zeytinyağında kavurup, içine domates, sarmısak ve tuz katın. Pütürsüz ve koyu kıvamlı olunca sirke ve dövülmüş ceviz içini ilave edin. Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine döküp, en üstü kızarıp, kesilicek katılığa ulaşana kadar fırınlayın. Soğuyunca da dilimlere keserek servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kg patlıcan
* 4 yemek kaşığı un
* 750 gr domates
* 10 diş sarmısak
* 100 gr ceviz
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Arap kadayıfı
Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin. Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın. Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.

MALZEMELER
*
5 adet yassı kadayıf
* 3 adet yumurta (çırpılmış)
* 1 bardak un
* 1 su bardağı süt
* 250 gr çiçek yağı
* 450 gr şeker
* 600 gr su
* Yarım limon
* 50 gr çekilmiş yeşil fıstık




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Pelin Batu'nun yasak aşkı007 Bond'un XXL aşkı...
Hayatımın fikri hayata geçtiKahve dost mu düşman mı!
Erken teşhis önemliTehlikeli virüs 'HPV'
Tedavide merkez seçimi önemliÖvgü dolu sözler
'İstem dışı' gerçekleşirTurkish Angelina
Ne yapacağını şaşırdıHillary de mi evlendi?
Psikolojiyi etkiliyor'1 bilet, 1 ağaç'...
Onlar erdi muratlarınaAyağına büyük gelmiş
Aile boyu piknik keyfiSigara böbrekleri vuruyor
Fırtınalı ilişki kalbe zararlıCinselliğin sırrı mutfakta
Sanal YoncaZayıflamanın sırrı!
Musti'den Hisar'da sürprizBöyle ilgi görülmedi!
Evlilik MesajıBond'un BÜYÜK sevgisi
Aşk mesajlarıAcil Servis
Takvimin BugünüElveda Rumeli-72
Çelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Kaldırımda Kaldırımda dehşet
320 promil alkollü olan sürücü direksiyona geçti. Düz yolda aracını...
Acıya tuz bastı
Hain tuzak: 1 şehit
Dink cinayetinin...
Hayata 'Görkemli' sarılış
'Türk jetleri Kandil'de'
Kampta cinayet
SPOR
Senna Senna geliyor sıra Riera'da
İspanya Milli Takımı'nda bulunan Marcos Senna'nın Güiza ile birlikte...
Çok daha iyi oluruz
Bir madalya cepte
Topu saklarım golü atarım
Bu Fener çok farklı
Sampiyonluğa adayız
Güle güle Kezman
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 30°C 21°C 
ANKARA Az Bulutlu 35°C 19°C 
İZMİR Açık 36°C 25°C 
ANTALYA Az Bulutlu 33°C 26°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 35°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.946,900 D:% -0,59
DOLAR S: 1,183 D:% -0,08
EURO S: 1,737 D:% 0,06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi