Arpa şehriyeli et yahnisi Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin. Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın...
MALZEMELER * 2 çorba kaşığı margarin *2 su bardağı arpa şehriye * 2 çorba kaşığı kuşbaşı et * 2 adet biber * 10 adet arpacık soğan * 2 adet domates * 2 su bardağı su * 1 adet defne yaprağı * Kimyon * Karabiber * Tuz
Arpacık soğanlı pilav Soğanları kavururken şekillerinin bozulmaması için kökünden fazla kesmeden kabuklarından ayırın. Temizlediğiniz soğanları çok fazla kavurmadan yağda hafif soteleyin. Yıkayıp süzgece aldığınız pirinci soğanlara ekleyin. Et suyunu ilave ederken soğanın acılığını alması için 2 diş karanfil atın. 15 dak. kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER 2 Su Bardağı Pirinç 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 1 kg Arpacık Soğan 2 Diş Karanfil Tuz
Herle (4 kişilik) Tereyağını eritin. Un ve irmiği bu yağda kavurun. Rengi biraz koyulaşınca. sütü ve balı idave edin. Karıştırarak pişirin. Servis tabağına aldığınız karışım soğuduktan sonra üzerine pekmez dökün. Kaymak, badem ve meyvederde süsleyin.
MALZEMELER * 2 su bardağı un * 2 çay bardağı * 4 su bardağı süt * 200 gr bal * 150 gr badem * 200 gr tereyağı * 250 gr pekmez * 200 gr kaymak * Muz * Çilek *Kivi