Günün Mönüsü
Peynirli Hindi Köftesi Bir kabın içinde hindi kıymasını, rendelenmiş dil peynirini, ince doğranmış soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, tuzu ve karabiberi harmanlayın. İyice yoğurduğunuz hindili köfteden eşit büyüklükte parçalar koparın. Ovalleştirip ve yassılaştırıp her bir parçayı una bulayın. Kızgın yağlı tavada kızartın. Servis yapın.
MALZEMELER Yarım kilo hindi kıyması 1 su bardağı rendelenmiş 2 adet soğan Yarım demet maydanoz 1 adet yumurta Tuz, karabiber 1-2 su bardağı un Kızartmak için: Sıvıyağ
* * * Lahana sarma Su ve 1 tatlı kaşığı tuz kaynayınca lahana yapraklarını yumuşayıncaya değin, 3-4 dakika haşlayın. Soğanı, yağ ve fıstıkla kısık ateşte 20 dakika öldürün. Daha sonra pirinci ekleyerek tuz, şeker ve haşlama suyu ile kuşüzümüyle pişirin. Maydanoz ve dereotunu baharat ve limon suyu ile pişmiş pilava ekleyerek 10 dakika dinlendirin ve sarın... Soğuyunca limon dilimleriyle servise hazır hale getirin.
MALZEMELER * Lahana 1 orta boy - 1.5 kg * Su 2 2/3 su bardağı - 530 gr * Tuz 3 tatlı kaşığı - 18 gr * Soğan 6 büyük boy - 600 gr * Zeytinyağı 3/4 su bardağı - 150 gr * Çamfıstığı,pirinç, kuş üzümü, biraz şeker, maydanoz, dereotu, nane, tarçın, karabiber, yenibahar, limon suyu...
* * * Bademli keşkül Sütü şeker ilave ederek karıştırın. Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı ilave edin. Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın. 2 adet yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin. Su ile nişastayı ezerek kaynamakta olan sütün içine karıştırarak koyun. 2 dakika kaynattıktan sonra soğuk servis yapın.
MALZEMELER * 1 litre süt * 200 gr toz şeker * 100 gr nişasta * 2 adet yumurta sarısı * Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya * 1 kahve fincanı çekilmiş file badem
|