Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 15 Ağustos 2008  

Günün Mönüsü



Roka Soslu Çipura
Balığı temizleyip üzerine verev şekilde iki kesik yaparak fırında veya fırın ızgarasında pişirin. Rokayı ayıklayıp rondoda incecik kıyın. Bir kasenin içinde kıyılmış roka ve mayonezi karıştırın. Hazırladığınız roka sosunu servis tabağına döşeyin. Üzerine ızgara çipurayı koyarak servis yapın.

MALZEMELER
* 1 adet çipura l1 yemek kaşığı sıvı yağ
* Yeteri kadar tuz Roka sosu:
* Yarım demet roka
* 1 çay bardağı yoğurtlu mayonez
* Yarım demet yeşil soğan
* Yeteri kadar tuz

Maydanoz Salatası
Maydanozu iyice yıkayıp, ince ince kıyarak servis tabağına yayın. Üzerine küçük küçük doğradığınız domatesi, salatalık turşuyu koyun. Bir kaba koyduğunuz bulgura bir parmak yüksekliğini geçecek şekilde sıcak su koyun. Bulgur iyice kabarıp suyunu çekince karışıma ilave edip harmanlayın. Yağı ve limonunu da eklediğinizde maydanoz salatası servise hazırdır.

MALZEMELER
*
3 demet maydanoz
* 1 çay bardağı kısırlık bulgur
* 2 adet domates
* 2 adet salatalık
* 2 adet salatalık turşusu
* Yeteri kadar limon, sirke
* Zeytinyağı

Kayısı Pare Tatlısı
Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Düzgün ve sert olan 8-10 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde çevirerek püre haline getirin. Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Ayırdığınız kayısıları içine atarak, hafif yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika kaynatın. Kalan sıcak suya önce jelatinleri sonra kayısı püresini ekleyip iyice karıştırın. Bir kalıba döküp 3-4 saat bekletin. Düz tabağa ters çevirerek çevresini kayısı, nane yaprakları ve vişne şekerlemeleri ile süsleyin.

MALZEMELER
*
1 kg olgun kayısı
* 1 su bardağı şeker
* 10 yaprak jelatin
* 3/4 su bardağı su
Süslemek İçin:
*
Nane yaprakları
* Vişne şekerlemeleri




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tarih kokulu fotoğrafEbru korkusu tekneye hapsetti
İbo'nun mekan arayışıEstetik derdinize derman oluyor!
Yulaftan gelen güzellikNice yıllara Senar...
Psikoloji çok önem taşırUygun bir dille anlatın
İşte Önder'in Amerikalı...Yakışmadı!
Seda'yla anlaşana Onur...Asıl suçlu yaşlılık değil
Ereksiyon düşmanı bulunduBebek sırtüstü yatırılmalı
Umut çiçek açıyorIrkçılığa karşı siyah balon
Yeni filmine hazır!Dikkat çekmeyi hiç sevmiyor...
Buz gibi suyla serin duş!Evlilik programıyapacak
Rihanna tatilin tadını çıkarıyorAraştırılıp TEDAVi olunmalı
Komik SawyerCinsel ilişkide modern korunun
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Acil servisElveda Rumeli-70
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Ahmedinecad Ahmedinecad geldi İstanbul bitti!
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, Çırağan Sarayı'na geçinceye kadar...
Skandalda son perde
7.7'lik depremde 90 bin kişi...
Hastaya giderken öldüler
Babanın cinneti
Yük kamyonuna arkadan çarptı
Liseli kızlara porno tuzağı
SPOR
Avrupa'ya Avrupa'ya pençe
Siyah-Beyazlılar, ilk resmi maçında Bosna Hersek'de Siroki Brijeg'i...
Fark olmalıydı
Emerson bombası
2. Oliveira seferi
Zengin Trabzon
Güldür bizi Elvan!
Bronz teselli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 33°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 33°C 18°C 
İZMİR Az Bulutlu 35°C 26°C 
ANTALYA Az Bulutlu 38°C 28°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 35°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.710,520 D:% 1,11
DOLAR S: 1,183 D:% -0,25
EURO S: 1,760 D:% -0,11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi