Roka Soslu Çipura Balığı temizleyip üzerine verev şekilde iki kesik yaparak fırında veya fırın ızgarasında pişirin. Rokayı ayıklayıp rondoda incecik kıyın. Bir kasenin içinde kıyılmış roka ve mayonezi karıştırın. Hazırladığınız roka sosunu servis tabağına döşeyin. Üzerine ızgara çipurayı koyarak servis yapın.
MALZEMELER * 1 adet çipura l1 yemek kaşığı sıvı yağ * Yeteri kadar tuz Roka sosu: * Yarım demet roka * 1 çay bardağı yoğurtlu mayonez * Yarım demet yeşil soğan * Yeteri kadar tuz
Maydanoz Salatası Maydanozu iyice yıkayıp, ince ince kıyarak servis tabağına yayın. Üzerine küçük küçük doğradığınız domatesi, salatalık turşuyu koyun. Bir kaba koyduğunuz bulgura bir parmak yüksekliğini geçecek şekilde sıcak su koyun. Bulgur iyice kabarıp suyunu çekince karışıma ilave edip harmanlayın. Yağı ve limonunu da eklediğinizde maydanoz salatası servise hazırdır.
MALZEMELER * 3 demet maydanoz * 1 çay bardağı kısırlık bulgur * 2 adet domates * 2 adet salatalık * 2 adet salatalık turşusu * Yeteri kadar limon, sirke * Zeytinyağı
Kayısı Pare Tatlısı Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Düzgün ve sert olan 8-10 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde çevirerek püre haline getirin. Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Ayırdığınız kayısıları içine atarak, hafif yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika kaynatın. Kalan sıcak suya önce jelatinleri sonra kayısı püresini ekleyip iyice karıştırın. Bir kalıba döküp 3-4 saat bekletin. Düz tabağa ters çevirerek çevresini kayısı, nane yaprakları ve vişne şekerlemeleri ile süsleyin.
MALZEMELER * 1 kg olgun kayısı * 1 su bardağı şeker * 10 yaprak jelatin * 3/4 su bardağı su Süslemek İçin: * Nane yaprakları * Vişne şekerlemeleri