Ispanaklı Hindi Hindi etini iyice haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Eti ince ince didin. Ispanakların yapraklarını ayıklayıp, temizleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Margarinde ıspanakla beraber kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edin. Hindilerin üzerine ıspanağı yayın. Ayrı bir kapta margarini eritin. Un ilave edin. Hafifçe kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını sosa ekleyin. Ispanakların üzerine hazırladığınız sosu yayın. En üste artan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin. MALZEMELER * 4 adet hindi göğsü * 1 kg. ıspanak * 1 adet soğan * 1 çorba kaşığı un * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri * Karabiber, pulbiber * Tuz
Bezelye Çorbası Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave edin. Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın. MALZEMELER * 1 su bardağı bezelye * 1 yemek kaşığı un * 1.5 yemek kaşığı margarin * 4 su bardağı et suyu * Dereotu * Tuz karabiber kırmızıbiber
Çilekli Kivili Pasta Pasta kekini ikiye bölerek bir bardak sütle ıslatın. Yuvarlak bir kabın içine kekin bir parçasını yerleştirin. Krem şantinin bir paketini hazırlayın. Kaptaki kekin üzerine birazını sürün, çilekleri dizin ve tekrar krem şantiyi sürün. Kekin diğer parçasını krem şantinin üstüne koyun. Bir gece bu şekilde buzdolabında bekletin. Pastayı düz bir tabağa ters olarak çevirin. Kalan krem şantiyi hazırlayın ve kekin üzerine sıvayın. Kivi, çilek, nar veya tercih ettiğiniz meyvelerle servis yapın. MALZEMELER * 1 adet hazır pasta keki * 2 paket krem şanti * 3 su bardağı süt * Çilek * Kivi * Süslemek için nar