Patates Köftesi Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinize biraz nişasta bulayın, parmak uçlarınızı da nişastaya bulayıp patates hamurunu düzleştirin. İçine bir miktar kaşar, beyaz peynir koyun. Nişasta serpilmiş tepsiye yuvarlayın. Yumurta akına sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Servis tabağına çıkarıp servise sunun. MALZEMELER * 6 adet orta boy patates * 2 yemek kaşığı nişasta * 3 adet yumurta (birinin akını ayırın) * 3 kibrit kutusu kadar taze kaşar * 3 kibrit kutusu orta yağlı beyaz peynir * Yeteri kadar tuz * 1 çay kaşığı karabiber * Kızartmak için: * Yeteri kadar sıvı yağ * Yeteri kadar galeta unu
Uludağ Pilavı 3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın. MALZEMELER * 3 su bardağı pirinç * 100 gr. tereyağı * 2 su bardağı kestane * 2 adet kesme şeker * 1 su bardağı haşlanmış et * 1 çorba kaşığı kuru üzüm * 1 adet havuç * 1 adet portakal * 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber, tuz
Etimek Salatası Kabakları kazıyın, yıkayın. Küp küp doğrayıp tuzlayın. Patatesleri yıkayıp soyarak küp küp doğrayın. Servis yapacağınız zaman kızartın. Etimekleri de küp küp doğrayın. İçerisine ayıklamış olduğunuz maydanoz, dereotu ve taze soğanları ince ince kıyarak ilave edin. Üzerine sarmısaklı yoğurt ile mayonezi karıştırıp ilave edin. Tüm malzemeleri beraber karıştırıp servis tabağına alarak servise sunun. MALZEMELER * 2 adet kabak * 2 adet patates * 2 paket etimek * Yarım demet dereotu * Yarım demet maydanoz * 1 bağ taze soğan * 2 su bardağı yoğurt (sarımsaklı) * 2 yemek kaşığı mayonez * Yeteri kadar tuz, kızartmak için sıvı yağ