Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 13 Ağustos 2008  

Günün Mönüsü



Patates Köftesi
Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinize biraz nişasta bulayın, parmak uçlarınızı da nişastaya bulayıp patates hamurunu düzleştirin. İçine bir miktar kaşar, beyaz peynir koyun. Nişasta serpilmiş tepsiye yuvarlayın. Yumurta akına sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda pembeleşene kadar kızartın. Servis tabağına çıkarıp servise sunun.
MALZEMELER
* 6 adet orta boy patates
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 3 adet yumurta (birinin akını ayırın)
* 3 kibrit kutusu kadar taze kaşar
* 3 kibrit kutusu orta yağlı beyaz peynir
* Yeteri kadar tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* Kızartmak için:
* Yeteri kadar sıvı yağ
* Yeteri kadar galeta unu

Uludağ Pilavı
3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın.
MALZEMELER
*
3 su bardağı pirinç
* 100 gr. tereyağı
* 2 su bardağı kestane
* 2 adet kesme şeker
* 1 su bardağı haşlanmış et
* 1 çorba kaşığı kuru üzüm
* 1 adet havuç
* 1 adet portakal
* 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber, tuz

Etimek Salatası
Kabakları kazıyın, yıkayın. Küp küp doğrayıp tuzlayın. Patatesleri yıkayıp soyarak küp küp doğrayın. Servis yapacağınız zaman kızartın. Etimekleri de küp küp doğrayın. İçerisine ayıklamış olduğunuz maydanoz, dereotu ve taze soğanları ince ince kıyarak ilave edin. Üzerine sarmısaklı yoğurt ile mayonezi karıştırıp ilave edin. Tüm malzemeleri beraber karıştırıp servis tabağına alarak servise sunun.
MALZEMELER
*
2 adet kabak
* 2 adet patates
* 2 paket etimek
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet maydanoz
* 1 bağ taze soğan
* 2 su bardağı yoğurt (sarımsaklı)
* 2 yemek kaşığı mayonez
* Yeteri kadar tuz, kızartmak için sıvı yağ




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Balayına alışveriş molası verdiAyrılık sebebi bu pozmuş!
Nostalji rüzgarıŞebnem iddialı dönüyor
Bikinili yakalanmamÇarpıntı deyip geçmeyin
Yalnızlık üzerine ve...Erkek ceketli assolist!
Yan etkilere karşı...Keneler kabusu oldu
Yeni dönemde yine ekrandaTüp tedavisi kesin çözüm
Deryada Seyr-i EdaTuğba'yı kızdırdı
Elveda Rumeli-68Boynunuzu kütletmeyin
Gebelikte diş sağlığıAhududu iştah açıyor
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıArkadaşça bir gezi
Paparazzilere TAŞ ÇIKARTTIAskerden geldi TATiLE KOŞTU
Mickey Mouse aşkı her yerde'Best of Hillary Duff' hazır
Takvimin bugünüÇeşidine göre TEDAVİ
Fazla ilgiden kaçınılmalıDoktor ile iletişim önemli
GÜNCEL
Göz Göz göre göre cinayet
3 işçinin filikanın testi sırasında değil, filika rampasının test...
Anneciğim ne olur ölme
Sağlık personelinde...
Ek şeride ters girdi, kafa...
Yıldırım bir köyü yaktı
Hoşgeldin dev bebek!
Alanya BM gibi...
SPOR
Kazanmaya Kazanmaya geldik
Fenerbahçe'nin İspanyol teknik patronu, "Beraberlik bizim için...
Hedef yenilmemek
Havlu skandalı
Kanarya'ya süper teklif
Özür maçı!
Trabzon kötü bitirdi
Kezman'da umut yok!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 31°C 21°C 
ANKARA Az Bulutlu 34°C 19°C 
İZMİR Az Bulutlu 36°C 22°C 
ANTALYA Az Bulutlu 38°C 22°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 34°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.075,850 D:% -0,38
DOLAR S: 1,165 D:% 0,78
EURO S: 1,795 D:% 0,39
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi