Baharatlı Tavuk Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın. Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın. Tavuk göğüslerinin üzerine derin kesikler yapın. Üzerlerini yağlayıp baharatlı otlu karışıma bulayın. 15 dakika bekletin. Tavukları kızartın. Sosu için, küp şeklinde doğranmış biberi, ince kıyılmış soğanı ve küp şeklinde doğranmış salatalığı bir kaseye koyup karıştırın. Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirip, sebze karışımına ekleyin. Sirke, şeker, tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın. Sosu servis tabağına alın, üzerine kızarmış tavukları koyarak servis yapın. MALZEMELER * 4 adet tavuk göğsü * 1 dal fesleğen * 1 dal adaçayı * 1 çorba kaşığı beyazbiber * 1 çorba kaşığı kırmızıbiber * 1 çorba kaşığı kimyon * 1 tatlı kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber * Sıvı yağ (kızartmak için) * Sosu İçin: * 1 adet dolmalık kırmızı biber * 1 adet kırmızı soğan * 1/2 salatalık * 1 adet avokado * 1 limonun suyu * 1 tatlı kaşığı sirke * 1 tatlı kaşığı toz şeker * Tuz, karabiber
Aya Köfteli Çorba Kıymayı tuz ve karabiber ile yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda 10 dakika kızartın. Et suyunu kaynatın. İçine domates ve biber salçası ile nohutu ilave edin. Aya çorbası hamurunu da koyup 15 dakika pişirin. Köfteleri ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Yoğurdu iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Tereyağını kızdırın. İçine nane ilave edip çorbanın üstüne dökün ve servis yapın. MALZEMELER * 280 gr. yoğurt (1 su bardağı) * Nane * Tereyağı * 200 gr. kıyma * Tuz, karabiber * 1.5 lt et suyu * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 yemek kaşığı biber salçası * 1/2 su bardağı Aya Çorbası Hamuru * 1/2 su bardağı haşlanmış nohut konservesi * Kızartmak için sıvı yağ
Beyaz Çikolatalı Parfe Çikolatayı eritin. Hindistan cevizini ekleyin. 1 su bardağı kremayı çırpın. Çikolatalı karışıma ilave edin. Krema ve sütü kaynatın. Toz şeker ve yumurta sarılarını derin bir kapta çırpın. Çırpmaya ara vermeden sütü ilave edin. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar 2-3 dakika pişirin. Kaynamadan ateşten alın ve karıştırarak soğutun. Dikdörtgen bir kalıbı streç folyo ile kaplayın. Beyaz çikolatalı karışım ile yumurtalı karışımı çırpın. Yarısını cam kalıba alın ve buzlukta 2 saat bekletin. Şam fıstıklarını yayıp üzerine kalan karışımı ekleyin. 8 saat daha buzlukta bekletin. MALZEMELER * 225 gr. beyaz çikolata * 2.5 su bardağı süt kreması * 1/2 su bardağı süt * 5 yumurta sarısı * 1 çorba kaşığı tozşeker * 1 çay Bbardağı Hindistan cevizi * 1 su bardağı şam fıstığı * 225 gr. sade çikolata * 1 su bardağı krema * 1 çorba kaşığı bal