Patates Dolması Patatesleri soyun. İçlerini kaşık yardımıyle oyun. 20 dakika haşlayın. 2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr. kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6 dakika pişirin. Üzerine 1 diş dövülmüş sarmısak, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin. Patateslerin içlerine doldurun. Fırın tepsisine dizip, 1 çay bardağı suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.
Balıkçı limonları Servis tabağına marul yapraklarını yerleştirin. 6 ortadan kesin. İçlerini küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın. Altlarından parça kesip düzgün durmalarını sağlayın. Konserve ton balığını çatalla ezin. 3 tatlı kaşığı limon suyu, haşlanıp küçük küçük doğranmış 2 adet yumurta, tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 3 çorba kaşığı mayonezi de balığın üzerine ekleyin. Hazırladığımız bu harcı limonların içine doldurun.
MALZEMELER * 6 adet marul yaprağı * 6 limon * 250 gr. konserve ton balığı * 3 tatlı kaşığı limon suyu * 2 yumurta, tuz * 3 çorba kaşığı mayonez * 1 çay kaşığı karabiber Süslemek İçin: * 1 haşlanmış yumurta * 2 çorba kaşığı maydanoz
Gazoz kapağı tatlısı Hamur malzemelerini börek hamuru yoğurur gibi yoğurun, incecik açın. Su bardağının ağzı ile keserek yuvarlak hamurlar elde edin. Hamurları birbirlerinin üzerine koyarak ikişerli hamurlar yapın. Bir gazoz kapağı ile üstteki hamurun ortasını çıkarın, boşluğa fındıkları doldurun. Fırında pişirin. Şerbeti için su ve şekeri ocakta kaynatın. Fırından çıkardığınız tatlı ılınmaya başlayınca sıcak şerbeti üzerine dökün.
MALZEMELER * 1 paket margarin * 2 adet yumurta * 1 çay bardağı yoğurt * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya * Alabildiği kadar un * Fındık Şerbeti İçin: * 4 su bardağı şeker * 4 su bardağı su