Bıldırcın Kebap Patlıcanı tepesinden keserek içerisini oyun. Bıldırcınları temizleyin patlıcanların içerisine koyarak tepsiye alın. Tencerede tereyağını eriterek, içerisine un koyup biraz kavurun. İçerisine salça, et suyu, tuz, karabiber ve krema koyarak bir taşım kaynatın. İçerisinde bıldırcın olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatıp fırına koyun. 200 derece fırında pişirin. Bıldırcınlar pişene kadar fırında kalsın. Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun. MALZEMELER 1 adet bıldırcın 1 adet bostan patlıcan 30 gr tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı krema 2 yemek kaşığı salça 1 tutam tuz 1 tutam karabiber
Sebzeli Cevizli Fava Kuru baklayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün, tüm sebzeleri küp biçiminde doğrayıp, baklayı da ekleyin. Tuzunu, şekerini ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Nişastayı soğuk suda birkaç dakika karıştırarak eritin. Sebzelere ekleyip, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın. Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpip, cevizle süsleyip servis yapın. MALZEMELER * 250 gr kuru bakla * 1 havuç * 1 kereviz * 1 patates * 2 soğan * 1 çay bardağı ayçiçek yağı * 1 çorba kaşığı toz şeker * 1 çorba kaşığı nişasta * 1/2 demet dereotu * 8-10 adet ceviz * Tuz
Acıbademli Şeftali Tatlısı Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpın. İçine acıbademleri ufalayın. Karışımı kaba dökün ve buzdolabında 1 saat bekletin. Su, komposto suyu ve nişastayı karıştırıp kısık ateşte pişirin. Sos soğuduktan sonra tarçını ilave edin. Şeftalileri kalıptaki acıbademli karışımın üzerine dizip hazırladığınız sosu gezdirin. MALZEMELER * 1 komposto şeftali * 2 su bardağı şeftali suyu * 300 gr acıbadem kurabiyesi * 1 kutu krem şanti * 1 su bardağı süt * 1 çay kaşığı tarçın * 2 su bardağı su * 2 yemek kaşığı nişasta