Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 08 Ağustos 2008  

Günün mönüsü



Mercimek Salatası
Mercimeği ayıklayıp soğuk suyun içinde bir gece bekletin. Beklettiğiniz mercimeği süzüp bir tencerede iki buçuk su bardağı suda haşlayın ve daha sonra süzün. Soğanları ince uzun piyazlık kıyın, tuzla ovup iyice yıkayın. Sarmısakları dövüp karabiber, nane, dimon suyu, hardal, sıvıyağ, tuz ve sirke ile beraber sıcak mercimeğin üstüne ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız salatayı süslemek için katı yumurtayı, domatesi ve salatalığı ince ince dilimleyip salatanın üzerine yerleştirin. Sivri biber ve maydonozla salatanıza renk verebilirsiniz.

MALZEMELER
* 2 su bardağı mercimek
* 5 kuru soğan
* 5 diş sarmısak
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber
* 1 çay kaşığı fuz
* 1 kahve fincanı sirke
* 1 çay bardağı sıvıyağı
* 1 çay kaşığı nane
* 1 çay kaşığı hardal
* 2 haşlanmış yumurta
* 1 domates
* 1 salatalık
* 2 sivri biber
* 1 tutam maydonoz
* 1/2 limon suyu

İrmikli Köfte
Soğanı rendeIeyin, sarımsakları ezin. Kıyma, irmik, Soğan, sarımsak ve yoğurdu derin bir kaba alın. Tuz ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Buzdolabında 55 dakika bekletin. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde oval şekil verin. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri pişirin. Sıcak servis yapın. Alternatif bir tarif olarak irmikli köfteyi fırın yemeği haline dönüştürmeniz de mümkün. Bunun için fırın tepsisini yağlayın. Birkaç domates ve patatesi dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine köfteleri yerleştirip fırında pişirin.

MALZEMELER
*
500 gr dana kıyma
* 1 kahve fincanı irmik
* 1 soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 kahve fincanı yoğurt
* Tuz, karabiber, kimyon
* Kızartma için sıvıyağ

Ayvalı Pilav
Pirinci sıcak tuzlu suda haşlayıp süzün. Ayva ve soğanı küp küp doğrayın. Soğan, ayva ve çam fıstıklarını zeytinyağında kadar kavurun. Sıcak su, tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber, pirinci ekleyip pişirin. Kestaneleri haşlayıp soyun, iri iri doğrayıp pilava karıştırın. Üzerine kağıt örtüp kapağı kapalı kısık ateşte demlenmeyin. Maydanozla süsleyin.

MALZEMELER
*
2 su bardağı pirinç
* 1 ayva
* 2 soğan
* 300 gr kestane
* 150gr ceviz
* 3 çorba kaşığı çam fıstığı
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 limon suyu
* 3 bardağı sıcak su
* Birkaç dal maydanoz
* Tuz, karabiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ece'nin kalbı Teo için atıyor!Zamansız çocuk
İndirime katıldıBarışa Rock Konuşarak
Bebekler için 10 yanlışTatiliniz zehir olmasın
İkinci kuşak starlarKontrolleri aksatmayın!
Tedavisi size özelKıskançlığın temeli: Sevgi
Bebek özlemi 'tüp'le bitiyorGüneşimi kesme Nunu
Gece geziyor, gündüz ödüyorDizide başrol kaptı
Ödül dağıtıyorAsuman uğurlu geldi
Diva'nın izinde gidiyorModacısının kurbanı!
Sağlıklı keyif...Lensi doğru kullanın
Yazın peeling yaptırmayınKeçiboynuzu ilaç gibi
At kuyruklu SawyerMiranda rüzgarı
Takvimin bugünüElveda Rumeli-63
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Selimiye Selimiye Kışlası'nı uçuracaklardı
Güngören'den sonra Üsküdar'a da saldırı düzenlendi... İlk önce bomba...
Öğrenci affı yolda
Magandadan kaçış
Çürük meyve cinayeti
Dilenerek tefecilik yapıyor
Tatlıses gözaltına alındı
Fedakar anne
SPOR
Aslan'ın Aslan'ın yeni rotası Baros
Lyon'dan ayrılma kararı alan Baros, L'Equipe'e yaptığı açıklamada...
Yıldırım harekat!
Ayıp ettin hoca
Cimbom'a son uyarı
Aslan'a büyük müjde
Fener kasırgası
Kezman'da yeni kriz!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 30°C 24°C 
ANKARA Az Bulutlu 33°C 16°C 
İZMİR Az Bulutlu 36°C 27°C 
ANTALYA Az Bulutlu 40°C 28°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.075,850 D:% -0,38
DOLAR S: 1,165 D:% 0,78
EURO S: 1,795 D:% 0,39
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi