Mercimek Salatası Mercimeği ayıklayıp soğuk suyun içinde bir gece bekletin. Beklettiğiniz mercimeği süzüp bir tencerede iki buçuk su bardağı suda haşlayın ve daha sonra süzün. Soğanları ince uzun piyazlık kıyın, tuzla ovup iyice yıkayın. Sarmısakları dövüp karabiber, nane, dimon suyu, hardal, sıvıyağ, tuz ve sirke ile beraber sıcak mercimeğin üstüne ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız salatayı süslemek için katı yumurtayı, domatesi ve salatalığı ince ince dilimleyip salatanın üzerine yerleştirin. Sivri biber ve maydonozla salatanıza renk verebilirsiniz.
MALZEMELER * 2 su bardağı mercimek * 5 kuru soğan * 5 diş sarmısak * 1 çay kaşığı kırmızıbiber * 1 çay kaşığı fuz * 1 kahve fincanı sirke * 1 çay bardağı sıvıyağı * 1 çay kaşığı nane * 1 çay kaşığı hardal * 2 haşlanmış yumurta * 1 domates * 1 salatalık * 2 sivri biber * 1 tutam maydonoz * 1/2 limon suyu
İrmikli Köfte Soğanı rendeIeyin, sarımsakları ezin. Kıyma, irmik, Soğan, sarımsak ve yoğurdu derin bir kaba alın. Tuz ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Buzdolabında 55 dakika bekletin. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde oval şekil verin. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri pişirin. Sıcak servis yapın. Alternatif bir tarif olarak irmikli köfteyi fırın yemeği haline dönüştürmeniz de mümkün. Bunun için fırın tepsisini yağlayın. Birkaç domates ve patatesi dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine köfteleri yerleştirip fırında pişirin.
Ayvalı Pilav Pirinci sıcak tuzlu suda haşlayıp süzün. Ayva ve soğanı küp küp doğrayın. Soğan, ayva ve çam fıstıklarını zeytinyağında kadar kavurun. Sıcak su, tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber, pirinci ekleyip pişirin. Kestaneleri haşlayıp soyun, iri iri doğrayıp pilava karıştırın. Üzerine kağıt örtüp kapağı kapalı kısık ateşte demlenmeyin. Maydanozla süsleyin.
MALZEMELER * 2 su bardağı pirinç * 1 ayva * 2 soğan * 300 gr kestane * 150gr ceviz * 3 çorba kaşığı çam fıstığı * 2 çorba kaşığı tozşeker * 2 tatlı kaşığı tarçın * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 limon suyu * 3 bardağı sıcak su * Birkaç dal maydanoz * Tuz, karabiber