Yufkalı saç kebab Saçta veya tavada eti, yağı ve soğanı pişirin. Sivri biberleri, domatesleri ekleyin. Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyip kaynatın. Kapağını kapatarak servise sunmadan önce 10 dakika dinlendirin. Un, su ve tuzu iyice çırpın, yarım saat dinlendirin. Saçı biraz tereyağla yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saça dökün. Altını üstünü pişirip servis tabagına alın. Yufkaların arasına kebabı koyarak servise sunun. MALZEMELER * Yarım demet kıyılmış dereotu * 1 su bardağı sıcak su * 1 bardak soguk su * 1 çay kaşığı kimyon * 1 çay kaşığı tarçın * 1 kg koyun butundan orta yağlı kuşbaşı et * 1 tatlı kaşığı kekik * 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin * 4 adet küp küp doğranmış domates * 4 adet doğranmış soğan * 5 adet halka doğranmış sivri biber * Yarım kg un * Yeteri kadar tuz, kırmızı biber, karabiber
İrmikli rende çorbası 2 su bardağı rendelenmiş kasar peynirinı irmikle karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber, 1 zencefil, tozbiber ekleyip hamur yapın, 10 dk. bekletin. Daha sonra bu hamuru rendeleyin. 4 su bardağı tavuk suyunu tencereye alın. Yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kaynatın. Rendelenmiş bamuru kaynayan etsuyuna dökün, iyice pişirin. MALZEMELER * 2 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri * 1 su bardağı irmik * 1 adet yumurta * 1 çay kasığı zencefil * 1 çay kasığı kırmızı tozbiber * 1 çay kasığı karabiber * 4 su bardağı tavuksuyu * Yarım çay bardağı sıvıyağ * Tuz , su
Salatalık Sefası Yumurtaları katı haşlayıp soyun. Küçük küçük doğrayın. Salatalıkları soyup, uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İç kısımları çay kaşığı yardımıyla çıkarın. Salatalık içlerinin ince ince kıyıp mayonez ilave edin. Dereotu ve maydanozu kıyın. Yumurtalarla beraber mayonezle karıştırın. Beyaz peyniri ilave edin. Karışımı salatalıkların içine doldurup servis tabağının içine dizin. Arzunuza göre süsleyip servise sunun. MALZEMELER * 3 adet salatalık * 2 adet yumurta * 1 dilim beyaz peynir * 4-5 dal dereotu * 4-5 dal maydanoz * 1 kase mayonez * Yeteri kadar tuz