Günün Mönüsü
Doldurulmuş Kabak Her kabağı uzunlamasına ikiye bölün. Etli kısmını çıkartıp incecik kıyın. Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın. Teflon tavada zeytinyağını hafifçe kızdırın. Doğranmış kabak içi, soğan, sarımsak ve karışık baharatı sote edin ve 4-5 dakika pişirin. Yıkayıp haşladığınız pirinci süzüp, domatesle birlikte tavaya alın ve 10 dakika kadar pişirin. Boş kabakların içine jambonu serin. Üzerine pirinçli karışımdan koyun. Çedar peyniri ve kuru ekmek ufaklarını serpiştirdikten sonra yüksek ısıdaki fırına atıp 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kızarıncaya kadar kızartın. Dilediğiniz doğranmış otlarla süsleyip, servis yapın. Yağsız, haşlanarak hazırlanan pilav, su çektiği için şişer ve doyurucu olur. MALZEMELER * 4 adet 150 gramlık kabak, * 75 gr soğan, * 1-2 diş sarımsak, * 1 çorba kaşığı sıvı yağ, * 1 tatlı kaşığı değişik baharat, * 225 gr doğranmış domates, * 275 gr pirinç, * 50 gr jambon, * 75 gr çedar peyniri, * 50 gr kuru ekmek ufağı, * Dilediğiniz otlardan birkaç sap
Dil Peynirli Mantarlı Piliç Sarma Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün. Orta kısmına mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın. Bir ızgarada pişirdikten sonra arzu ettiğiniz garnitürle (pilav, sebze sote, patates tava gibi) servis yapabilirsiniz. MALZEMELER * 1 adet piliç göğüs, * 100 gr rendelenmiş dil peyniri, * 50 gr doğranmış mantar, * Yeterince tuz ve biber
Kayısı Keki Kayısıları sıcak suda on dakika haşlayın. Kelepçeli kalıbı yağlayın. Kayısıları dizerek üzerine toz şeker, ceviz içi ve fındık içini serpin. Bir kapta erimiş margarin, şeker, yumurta, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, un ve limon suyunu koyup çırpın. Yapmış olduğunuz bu karışımı kayısıların üzerine dökün. 160-170 derecede pişirin. Servis tabağına dikkatlice ters çevirip servise sunun. MALZEMELER * 4 adet yumurta, * 125 gr margarin (eritilmiş), * 1 yemek kaşığı yoğurt, * Yarım limonun suyu, * 1 su bardağı şeker, * 1 paket vanilya, * 1 paket kabartma tozu, * 2 su bardağı un, * 20 adet kuru kayısı, * 1 çay bardağı çekilmiş ceviz, fındık
|