Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 05 Ağustos 2008  

Günün mönüsü



Balık Buğulama
Balığı fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir tencereye alın. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. 2 defne yaprağını ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağla tencereye alın. Limon, soya sosu, karabiber, kırmızıbiber ve tuz ilave edin. Su kaynayınca, unu serpin. Topaklaşmaması için karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika kaynatın. Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın.
MALZEMELER
* 1 adet beyaz etli balık
* 1 buçuk su bardağı domates suyu
* 1 su bardağı su
* 2 adet defne yaprağı
* 2 diş sarımsak
* 1 adet soğan
* 3 çay kaşığı sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber
* 1 dilim limon
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* Tuz

Börülce Piyazı
Börülceleri haşlayın. Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun. Börülceleri bir kaba alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sirke ve tuz ilave ederek karıştırın. Servis tabağına alarak isteğe göre süsleyip servise sunun.
MALZEMELER
* 1 su bardağı börülce
* 1 büyük baş soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 adet limon
* 2 yemek kaşığı sirke
* Yeteri kadar tuz, pulbiber
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Havuç Helvası

Havuçları tencereye koyun. Sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. Şeker, margarin ve pekmezi ilave edin. Diğer tarafta nişasta ve unu süte koyup ezin. Havuca ilave edip 5 dakika pişirin. Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun. Fıstık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun.
MALZEMELER
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1,5 kg havuç
* 3 su bardagı süt
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 1 su bardağı şeker
* 2 çorba kaşığı pekmez
* 1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fistık
* 1 çay bardagı süt




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Aslını inkar edenlerTatlı tatlı güzelleşin
Ah bir Pınar'ım olsaydı!..Kıbrıs hiç bu kadar yakın...
Yeni aksesuarları çocuklarıİshalde sıvı kaybı önemli
Dişinizi sert fırçalamayınİlk ilişkiye hazırlanın
GreenLight: Prostatta...Kötü evlilik de hasta eder
Kayganlaştırıcı kullanmayınSahnede hüngür hüngür ağladı
Bodrum'da evleniyorNankör kedi Ebru'yu yaktı
Kısmet Yaşar'ın ayağına geldiSahilde romantizm
Leman&Özcan el ele müthiş...Akay gelinleri önce...
Hem pürüzsüz hem gençDoğal çekicilik...
Trafiğe çözüm: 'Deniz taksi'Alışverişle sanat
Yaşlılara, yumurta sarısıAşkı öldüren ilaç
Horlama ömrü kısaltıyorPrada'nın yeni yüzü
Dügün tarihi: 19 AralıkElveda Rumeli-60
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Bu Bu kez suçlu kim?
Bugüne dek nice ormanlarımızı alevlere teslim ettik, kimisine...
Skandalın belgesi...
Deprem paniği
Kira karşılığı kız!
Vekile fındıklı ekmek
Hokus Focus'a devam
Böylesi ancak bizde olur
SPOR
Dede'nin Dede'nin hedefi Morientes
Kezman'ın yerine üst düzey bir santrfor isteyen İspanyol teknik adam,...
Arda ve Mehmet Topal'a...
Sayılı saatler kaldı
Bırakın gideyim!
Gerekeni yaptım!
Fener&Cimbom'a müjde
Süper bücürlere göbek darbesi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 30°C 21°C 
ANKARA Az Bulutlu 33°C 18°C 
İZMİR Az Bulutlu 35°C 24°C 
ANTALYA Az Bulutlu 39°C 28°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.984,660 D:% 1,86
DOLAR S: 1,154 D:% -0,56
EURO S: 1,796 D:% -0,36
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi