Balık Buğulama Balığı fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir tencereye alın. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. 2 defne yaprağını ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağla tencereye alın. Limon, soya sosu, karabiber, kırmızıbiber ve tuz ilave edin. Su kaynayınca, unu serpin. Topaklaşmaması için karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika kaynatın. Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın. MALZEMELER * 1 adet beyaz etli balık * 1 buçuk su bardağı domates suyu * 1 su bardağı su * 2 adet defne yaprağı * 2 diş sarımsak * 1 adet soğan * 3 çay kaşığı sıvı yağ * 1 çorba kaşığı un * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kırmızıbiber * 1 dilim limon * 1 çorba kaşığı soya sosu * Tuz
Börülce Piyazı Börülceleri haşlayın. Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun. Börülceleri bir kaba alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sirke ve tuz ilave ederek karıştırın. Servis tabağına alarak isteğe göre süsleyip servise sunun. MALZEMELER * 1 su bardağı börülce * 1 büyük baş soğan * Yarım demet maydanoz * 1 adet limon * 2 yemek kaşığı sirke * Yeteri kadar tuz, pulbiber * 2 yemek kaşığı zeytinyağı Havuç Helvası Havuçları tencereye koyun. Sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. Şeker, margarin ve pekmezi ilave edin. Diğer tarafta nişasta ve unu süte koyup ezin. Havuca ilave edip 5 dakika pişirin. Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun. Fıstık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun. MALZEMELER * 1 çorba kaşığı margarin * 1,5 kg havuç * 3 su bardagı süt * 2 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı nişasta * 1 su bardağı şeker * 2 çorba kaşığı pekmez * 1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fistık * 1 çay bardagı süt