Günün mönüsü
Arpacık soğanlı bahçıvan kebabı Eti tencereye koyun. Tereyağı ile hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin. Suyunu çekince, iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1-1,5 saat pişirin. Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER * 1 kg. kuşbaşı kuzu eti, * 30 adet arpacık soğanı, * 3 çorba kaşığı tereyağı, * 2 adet orta boy domates, * 2 adet havuç, * 250 gr. sultani bezelye, * tuz, * karabiber, * kırmızı pul biber, * 1/2 demet dereotu
Köpoğlu Patlıcan, patates, kabak, havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın. Sırayla patlıcan,patatesi kabak, havuç ve sivribiberleri kızartın. Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın. 4 diş dövülmüş sarmısağı, 1 su bardağı yoğurdun içine alıp, sebzelerin üzerine gezdirin. 2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın. İçine kırmızı biberi ekleyin. Yoğurdun üzerine döküp, servis yapın.
MALZEMELER * 1 adet patlıcan, * 1 adet patates, * 1 adet kabak, * 1 adet havuç, * 3 adet sivribiber, * 1 su bardağı sıvıyağ
Ayvalı turta Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın. Margarini eritip soğutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın. Yağlanmış turta kalıbına dökün. Ayvaları ince dilimleyin. Turtanın üzerine dizin. Balı üzerine gezdirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
MALZEMELER * 3 adet yumurta, * 6 yemek kaşığı toz şeker, * 7 kaşık tepeleme un, * 125 grb margarin, * yarım limon suyu, * yarım limon kabuğu rendesi, * 1 paket kabartma tozu, * 2 adet ayva * 2 yemek kaşığı bal
|