Mantarlı pizza Mantarları güzelce yıkandıktan sonra dilimler halinde doğrayarak kararmamaları için limonlu suya koyun. Pizza hamurunu elle 0.5 cm kalınlığında açılıp, tepsiye yayın. Üstüne mantar dilimleri düzenli bir şekilde yerleştirin. Peynir, tuz ve karabiberi serpin. Zeytinyağı dökülün ve önceden 180 derece kızdırılmış fırına sürün. Yaklaşık 30-35 dakika fırında pişirin. Pizzanın üstü ve kenarları nar gibi kızarınca fırından çıkarın ve bekletmeden servis yapın. MALZEMELER 4 kişilik pizza hamuru, 100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri, 1/2 kg mantar, 1 adet limon, yeteri kadar tuz, karabiber, zeytinyağı
Dut hoşafı Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın. Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın. 8 bardak suyu ocağa koyun. Yarım su bardağı şeker ilave edin. Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra dutları içine ilave edin. İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin. Soğutarak servise sunun. MALZEMELER 2 su bardağı kuru beyaz dut, 1 su bardağı kuru ekşi kayısı, 8 su bardağı su, 1.5-2 su bardağı şeker
Etimekli sebze salatası Kabakları kazıyın, yıkayın. Küp küp doğrayın. Patatesleri küp küp doğrayın. Servis yapacağınız zaman kızartın. Etimekleri de küp küp doğrayın. İçerisine ayıklamış olduğunuz maydanoz, dereotu ve taze soğanları ince ince kıyarak ilave edin. Üzerine sarmısaklı yoğurt ile mayonezi karıştırıp ilave edin. Tüm malzemeleri beraber karıştırıp servis tabağına alarak servise sunun. MALZEMELER 2 adet kabak, 2 adet patates, 2 paket etimek, Yarım demet dereotu, Yarım demet maydanoz,1 bağ taze soğan, 2 su bardağı yoğurt (sarımsaklı) 2 yemek kaşığı mayonez, tuz, yağ