Günün mönüsü
Nuraniye Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın. Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.
MALZEMELER *4 orta boy kabak, * 1 su bardağı amerikan pirinci, * 1 çay bardağı sıvıyağ, * 1 demet taze soğan, * 1/2 demet dereotu ve maydanoz, * Tuz ve su, * Yoğurt (süzme tercih edilir) * 4-5 diş sarmısak, * 1/2 çay bardağı yağ, * 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)
Kayısı Pare Tatlısı Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. 8-10 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde püre haline getirin. Şeker ve suyu kaynatın. Ayırdığınız kayısıları içine atarak, 3-4 dk. kaynatın. Haşlanan kayısıları çıkarın. Sıcak suda jelatinleri, kayısı püresini ekleyip karıştırın. Islatılmış tek bir kalıba döküp 3-4 saat bekletin. Düz tabağa ters çevirerek kayısı, nane ve vişne ile süsleyin.
MALZEMELER * 1 kg olgun kayısı, * 1 su bardağı şeker, * 10 yaprak jelatin, * 3/4 su bardağı su, Süslemek İçin: * Nane yaprakları, * Vişne şekerlemeleri,
Şaşlık Biftekleri et tokmağı ile iyice döverek inceltin. Domates ve sivri biberleri iri parçalar halinde doğrayın. İncelmiş bifteklerin aralarına rendelenmiş kaşar peyniri koyup, rulo halinde sarın. Şişe, 1 adet domates, 1 adet sivri biber ve biftek dizin. Tuz serpin. Bu işlemi bütün malzemeler bitene dek tekrarlayın. Izgarada pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER *250 gr biftek, * 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir, * 2 adet domates, * 2 adet sivri biber, * Tuz
|