Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 01 Ağustos 2008  

Günün mönüsü



Nuraniye
Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın. Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.

MALZEMELER
*4 orta boy kabak,
* 1 su bardağı amerikan pirinci,
* 1 çay bardağı sıvıyağ,
* 1 demet taze soğan,
* 1/2 demet dereotu ve maydanoz,
* Tuz ve su,
* Yoğurt (süzme tercih edilir)
* 4-5 diş sarmısak,
* 1/2 çay bardağı yağ,
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)

Kayısı Pare Tatlısı
Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. 8-10 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde püre haline getirin. Şeker ve suyu kaynatın. Ayırdığınız kayısıları içine atarak, 3-4 dk. kaynatın. Haşlanan kayısıları çıkarın. Sıcak suda jelatinleri, kayısı püresini ekleyip karıştırın. Islatılmış tek bir kalıba döküp 3-4 saat bekletin. Düz tabağa ters çevirerek kayısı, nane ve vişne ile süsleyin.

MALZEMELER
*
1 kg olgun kayısı,
* 1 su bardağı şeker,
* 10 yaprak jelatin,
* 3/4 su bardağı su,
Süslemek İçin:
* Nane yaprakları,
* Vişne şekerlemeleri,

Şaşlık
Biftekleri et tokmağı ile iyice döverek inceltin. Domates ve sivri biberleri iri parçalar halinde doğrayın. İncelmiş bifteklerin aralarına rendelenmiş kaşar peyniri koyup, rulo halinde sarın. Şişe, 1 adet domates, 1 adet sivri biber ve biftek dizin. Tuz serpin. Bu işlemi bütün malzemeler bitene dek tekrarlayın. Izgarada pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
*250 gr biftek,
* 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
* 2 adet domates,
* 2 adet sivri biber,
* Tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İkoncan BabaMasumiyetin temsilcisi...
Sıcak kalbin düşmanıKemiklerin hırsızı: Osteoporoz
Adalara kaçtılarYazı indirimi sardı
Evlilik teklifinize...Cinsellik bir ihtiyaçtır!
Yol yakınken tedavi olunStresli tatil işe yaramaz
Peki kısır olan ya erkekse!'Hüsnü değil asıl 2 çocuk...
Şaşmaz'dan yanıt varLal serpildi!
Fergie gizlice Bodrum'a geldignçtrkcll 40C partileri...
Yelken heyecanı Ege'yi sarıyor10 günlük 'sessizlik' kampı
Kalsiyum tüketmelisinizDut, ateşi düşürüyor
Karpuz viagra gibiMimikler cildi yaşlandırıyor
Kaderin cilvesiSessiz ayrılık
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Üvey Üvey kız 7.5 aylık hamile
17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi üvey kızını kaçıran adam...
Ölüm taciri yakalandı
Kriz son anda önlendi
Bomba kabuslarda
Terör yıktı, devlet sardı!
Jandarmaya saldırı: 1 şehit
Ödül değil kredi verin
SPOR
Fener Fener bombayı patlatıyor
Yeni ön liberonun takıma bir an önce katılmasını isteyen İspanyol...
Kura şansımız bol olsun
Bu daha başlangıç
Kalede Sanctis var
Güiza çok zorlanır
Tüm tabuları yıktık
Tadını kaçırdı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 28°C 21°C 
ANKARA Az Bulutlu 32°C 16°C 
İZMİR Açık 37°C 25°C 
ANTALYA Az Bulutlu 36°C 26°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.070,990 D:% 1,76
DOLAR S: 1,162 D:% -1,69
EURO S: 1,816 D:% -1,20
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi