Günün mönüsü
Ispanak Köftesi 200 gram ıspanağı iyice yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. 1 adet kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin. Ispanak suyunu salıp da çekene kadar kavurun. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğumuş ıspanağa, 200 gram ufalanmış beyaz peynir, 100 gram kaşar peyniri, 3 çorba kaşığı un, 1 adet çırpılmış yumurta ve biraz tuz ilave ederek bütün bu malzemeleri iyice karıştırın. Sonra bu karışımı elle birkaç dakika yoğurun. Ispanak harcından küçük parçalar alın. Elinizi unlayıp yassı, oval köfteler yapın. Kızgın yağa atarak kızartın. Kağıt peçete üzerine alıp yağını süzdürün. Servis tabağına dizip sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER * 200 gr. ıspanak, * 200 gr. tuzsuz beyaz peynir, * 100 gr. kaşar peyniri rendesi, * 1 çorba kaşığı margarin, * 3 çorba kaşığı un, * 1 küçük soğan, * 1 yumurta, * tuz, karabiber, * kızartmak için sıvı yağ
Bahçe Salatası Domatesleri yıkayıp ince ince dilimleyin. Kırmızıbiberi ikiye kesip çekirdekli kısmını ayırın ve ince doğrayın. 1 adet turbu dilimleyin. Yıkanmış roka yapraklarını kıyıp salata tabağına döşeyin. Üzerine doğranmış domates, biber ve turbu ilave edin.150 gram taze krema, bal, limon suyu ve bir tutam kırmızıbiberi blenderde çekin. Hazırladığınız salata sosunu salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.
MALZEMELER * 3 domates, * 1 demet roka, * 1 kırmızıbiber, * 1 turp, * 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz, Sosu için: * 150 gr. taze krema, * 2 çorba kaşığı limon suyu, * 1 çay kaşığı bal, * karabiber
Vişneli Ayva Tatlısı Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek yuvalarını temizleyip tencereye yerleştirin. Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin. Karanfilleri ilave edin. 1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin. Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Kalan suya vişneleri atın. Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayvaların ortalarına doldurun. Soğuyunca servise sunun.
MALZEMELER * 3 adet orta büyüklükte ayva, * 1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne, * 1 su bardağı toz şeker, * 1 paket vanilya, * 2 yemek kaşığı patates nişastası, * 2 adet karanfil
|