Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 31 Temmuz 2008  

Günün mönüsü



Ispanak Köftesi
200 gram ıspanağı iyice yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. 1 adet kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin. Ispanak suyunu salıp da çekene kadar kavurun. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğumuş ıspanağa, 200 gram ufalanmış beyaz peynir, 100 gram kaşar peyniri, 3 çorba kaşığı un, 1 adet çırpılmış yumurta ve biraz tuz ilave ederek bütün bu malzemeleri iyice karıştırın. Sonra bu karışımı elle birkaç dakika yoğurun. Ispanak harcından küçük parçalar alın. Elinizi unlayıp yassı, oval köfteler yapın. Kızgın yağa atarak kızartın. Kağıt peçete üzerine alıp yağını süzdürün. Servis tabağına dizip sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
* 200 gr. ıspanak,
* 200 gr. tuzsuz beyaz peynir,
* 100 gr. kaşar peyniri rendesi,
* 1 çorba kaşığı margarin,
* 3 çorba kaşığı un,
* 1 küçük soğan,
* 1 yumurta,
* tuz, karabiber,
* kızartmak için sıvı yağ

Bahçe Salatası
Domatesleri yıkayıp ince ince dilimleyin. Kırmızıbiberi ikiye kesip çekirdekli kısmını ayırın ve ince doğrayın. 1 adet turbu dilimleyin. Yıkanmış roka yapraklarını kıyıp salata tabağına döşeyin. Üzerine doğranmış domates, biber ve turbu ilave edin.150 gram taze krema, bal, limon suyu ve bir tutam kırmızıbiberi blenderde çekin. Hazırladığınız salata sosunu salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.

MALZEMELER
*
3 domates,
* 1 demet roka,
* 1 kırmızıbiber,
* 1 turp,
* 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz, Sosu için:
* 150 gr. taze krema,
* 2 çorba kaşığı limon suyu,
* 1 çay kaşığı bal,
* karabiber

Vişneli Ayva Tatlısı
Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek yuvalarını temizleyip tencereye yerleştirin. Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin. Karanfilleri ilave edin. 1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin. Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Kalan suya vişneleri atın. Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayvaların ortalarına doldurun. Soğuyunca servise sunun.

MALZEMELER
*
3 adet orta büyüklükte ayva,
* 1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne,
* 1 su bardağı toz şeker,
* 1 paket vanilya,
* 2 yemek kaşığı patates nişastası,
* 2 adet karanfil




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kaya residenceBebek gibi kadınlar
Heykeller canlandıTecrübe başarı getirdi
Denizi tercih edin2008'in 'en şık' adayları
Hamilelikte cinsellik...Prostatit, kansere dönüşmez
Siz olmasanız bile işler yürürKısırlık ilaçla da tedavi...
Naomi'yle podyuma çıkacakBaran 'Tetik'te
İlle de Nurgül olsunGeceyarısı köfte krizi
İşleri 'Şahin' gibi kaptı...Aşktan yana sorunlu!
Kuru kayısı stresi önlüyorEkmek deyip geçme
Kaloriyi emzirerek verinEvlilik çanları onlar...
Ethan'ın keyfi pek yerindeElveda Rumeli- 55
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
İnsanlık İnsanlık ayıbı
İstanbul, tacirlerin bir insanlık ayıbına daha sahne oldu. TIR...
Kardeşini doğradı
Cenazeye rehber
Çarmıklı'nın damadına...
Halk otobüsü yarışa kalktı
İmama uymadı şeytana uydu
Çanakkale yanıyor
SPOR
Sıkı Sıkı dur Avrupa! Kral döndü
Aragones'li Kanarya, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında...
Görevimiz Kiessling!
Şovun yeni adı Kazım
Yıldırım baskın!
Rüya gibi maç
Lincoln'u ikna turu
Kartal'ın son kurbanı Haifa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 30°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 31°C 17°C 
İZMİR Açık 35°C 24°C 
ANTALYA Az Bulutlu 37°C 26°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.342,300 D:% 5,59
DOLAR S: 1,182 D:% -1,21
EURO S: 1,835 D:% -1,74
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi