Günün mönüsü
Mercimekli Lahana Sarma Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın. Uzunca kesilmiş lahanaların kenarına iç malzemeden koyarak muska şeklinde sarın. Tencereye sıkıca yerleştirin. Üzerine sarımsak, salça, 2 su bardağı su, sıvı yağ karışımını döktükten sonra, yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servise sunun. MALZEMELER * 1 orta boy lahana veya demet kara lahana, * 1 su bardağı mercimek, * 1 adet soğan, * 1 kahve fincanı ince bulgur, * Yarım demet maydanoz * 2 tatlı kaşığı nane, * 1 tatlı kaşığı karabiber, * 1 fincan sıvı yağ, * Yeteri kadar tuz. * Sos için: * 2 diş sarmısak, * 1 yemek kaşğı salça, * 2 su bardağı su, * 1 fincan zeytinyağı.
Dövuk Mısır Çorbası Bir gece önceden mısırı kaynar suda yarım saat pişirin. Aynı suyun içerisinde bekletin. Ertesi gün 2 saate yakın iyice yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ve unu çırpıp içine ilave edin. Yağı kızdırıp üzerine gezdirin. Nane ile süsleyerek servise sunun. MALZEMELER * 1 bardak dövuk mısır, * 1 çay bardağı dondurulmuş mısır yeteri kadar su, tuz, * 2 komposto kasesi yogurt, * 1,5 tatlı kaşığı un. * Üzeri için: * 2 yemek kaşığı tereyağı, * Yeteri kadar nane.
Acıbademli Şeftali Tatlısı Krem şantiyi bir bardak sütle çırpın, acıbademleri ufalayıp karıştırın. Cam bir kalıbı ıslatıp hazırladığınız karışımı dökün, buzdolabında 1 saat bekletin. Su, komposto suyu ve nişastayı kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğutup tarçını ilave ederek karıştırın. Şeftalileri acıbademli karışımın üzerine dizip sosu gezdirin. Dondurup nane yaprakları ile süsleyin. MALZEMELER * 1 komposto şeftali, * 2 su bardağı şeftali kompostosu suyu, * 300 gr acıbadem kurabiyesi, * 1 kutu krem şanti, * 1 su bardağı süt, * 1 çay kaşığı tarçın, * 2 su bardağı su, * 2 yemek kaşığı nişasta.
|