Fırında Ispanaklı mantar MALZEMELER * 1 kg ıspanak * 750 gr mantar * 1 adet soğan * 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi * Tuz, karabiber * Beşamel sosu için; * 2 çorba kaşığı margarin * 3 çorba kaşığı un * 1 su bardağı süt Ispanakları yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda öldürün. Süzülen ıspanakları ilave edin, daha sonra mantarı doğrayıp ekleyin. Tuzu ve karabiberi ekleyip ıspanaklar suyunu çekinceye kadar pişirin. Piştikten sonra bir borcama alın. Bu arada beşamel sosu yapmak için bir tencereye margarini koyun, eriyince unu ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyin, iyice karıştırın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ispanakların üzerine dökün. En üste kaşar peyniri rendesini ekleyin ve sıcak fırına sürün. Peynirler kızarınca fırından çıkararak servis yapın.
Zeytinyağlı kabak MALZEMELER * 4 büyük boy kabak * 2 orta boy havuç * 2 iri domates * 2 orta boy beyaz kuru soğan * 1 baş sarımsak * 2 adet sebze suyu tableti * Tuz * Karabiber * 1,5 çay bardağı zeytinyağı * 1,5 çay bardağı su Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp derin bir tencereye alın. Sarımsakları soğanlara ekleyin. Zeytinyağında kavurun. Sonra havuçları ekleyin, havuçların rengi koyulaşana kadar kavurun. Kabakları ekleyerek kavurun. 1,5 su bardağı su, az tuz, karabiber ve 2 adet sebze tabletini ekleyerek pişirin.
Çilekli rulo pasta MALZEMELER * 6 yumurta * 3/4 su bardağı şeker * 1,5 su bardağı un * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi * 1/2 su bardağı fındık * yarım kilo çilek * Pasta Kremi Malzemesi: * 3 yumurta * 1 su bardağı şeker * 3/4 su bardağı un * 2,5 su bardağı süt * 1/2 paket vanilya Krema için, bakır bir tencerede yumurta, şeker ve un ve şekeri pişirin. Vanilya katın. Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin. Şekerle yumurtayı çırpın. Un ve limon kabuğu rendesi katıp karıştırın. Fırın tepsisine yayın. Fırında 15-20 dakika pişirin. Geniş kenarından kağıdı ile beraber sarıp rulo yapın. Pandispanya soğuyunca kağıdı çıkartın. Üzerine kremanın 2/3 ünü sürüp çilekleri dizin ve tekrar rulo yapın.