Günün mönüsü
KÖFTELİ MAKARNA MALZEMELER * 1 paket spagetti, * 250 gr. dana kıyma, * 1 soğan, * 1 yumurta, * 2 çorba kaşığı et suyu, * 2 su bardağı, domates ezmesi, * 2 çorba kaşığı, bayat ekmek içi, * 2 çorba kaşığı, zeytinyağı, * Maydanoz, * 1 çorba kaşığı, kaşar rendesi, * 1 tutam taze fesleğen veya nane, * tuz Soğanı kıyıp 1 çorba kaşığı yağ ve 2 çorba kaşığı su ile hafifçe pişirin. Et suyunda ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, yumurta ve peyniri karıştırın. Tuz ve kıymayı ilave edip yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Izgarada kızartın. Domatesi fesleğenle birlikte 10 dakika pişirin. Tuz, kalan yağ ve köfteleri ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzüp domates sosu ve köftelerle karıştırın. Taze fesleğen ya da nane yapraklarıyla servis yapın.
ISPANAKLI KEREVİZ DOLMASI MALZEMELER * 2 adet kereviz, * Yarım limonun suyu, * Yarım kg. ıspanak, * 1 adet soğan, * 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, * 1 çorba, kaşığı pirinç, * karabiber, * kırmızıbiber, * tuz Kerevizleri temizleyin. Ortalarını oyup, limonla ovun. 15 dakika haşlayın. Soğanı küçük doğrayın, 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kavurun. Ispanakları ve pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını kapayın. Ispanakları kendi suyu ile pişirin. Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin. Ocaktan alın. Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurun. Dilerseniz, yoğurtla da servis yapabilirsiniz.
SAKIZLI MUHALLEBİ MALZEMELER * 4 su bardağı süt, * 3 kahve fincanı un, * 1 damla sakızı, * 1.5 su bardağı toz şeker, * 1 kahve fincanı hindistan cevizi, * 10 çilek Bir kaba sütü boşaltıp içersine un, şeker, dövülmüş damla sakızını ilave ederek mikserde erittin. Ağır ateşte karıştırarak 15 dakika pişirin. Pişirdiğiniz karışımı mikserde tekrar çırpın. Soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi ve çilekle süsleyip servis yapın.
|